Στην τελική της 12άδα κατέληξε η Εθνική Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, αντίπαλος της Ελλάδας στην Α’ φάση του EuroBasket 2025.
Αφού έχασαν την τελευταία στιγμή τον Ντζάναν Μούσα, που υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς, οι Βόσνιοι θα στηριχτούν αναγκαστικά στον Γιουσούφ Νούρκιτς ο οποίος μετρά πλέον 11 χρόνια στο ΝΒΑ.
Ο προπονητής της Βοσνίας Άντις Μπετσίραγκιτς, παλιός παίκτης της Εθνικής της, στη δεκαετία του ’90, επέλεξε για νατουραλιζέ τον Τζον Ρόμπερσον, ώστε να έχει έναν ικανό παίκτη στα γκαρντ, κι άφησε εκτός τον Λούκα Γκάρζα αλλά και τον άλλοτε παίκτη του Λαυρίου, Ξαβιέ Καστανέδα.
Την τελική 12άδα αποτελούν οι Γιουσούφ Νούρκιτς, Αμάρ Αλιμπέγκοβιτς, Τζον Ρόμπερσον, Έντιν Άτιτς, Μίραλεμ Χαλίλοβιτς, Άιντιν Πενάβα, Ταρίκ Χρέλια, Αλεκσάνταρ Λάζιτς, Άντναν Αρσλάναγκιτς, Άντιν Βράμπατς, Κίναν Καμένιας, Αμάρ Γκέγκιτς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ