Την πιο σημαντική νίκη της χρονιάς στη Euroleague πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός, με 95-83 επί της Αρμάνι και πλέον πατάει ξανά, γερά στην πρώτη οκτάδα!

Εκεί όπου είχαμε να τον δούμε μια φορά τον Γενάρη, σε πολλαπλή ισοβαθμία κι επί της ουσίας, από τον Νοέμβριο!

Το τρομερό ντεμαράζ της ομάδας του Ρικ Πιτίνο όμως, με την έκτη σερί νίκη στο Μιλάνο στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, φέρνει τον Παναθηναϊκό πλέον βασικό υποψήφιο για τα play offs!

Κι όλα αυτά ενώ έχει τα δύο τελευταία ματς της κανονικής περιόδου στην έδρα του, με αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπούντουτσνοστ!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ αποφασισμένος και φάνηκε από τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε, επί συνόλου επτά που διεκδικήθηκαν στη ρακέτα των Ιταλών.

Με θετικό και τον Γκιστ (6π.) ο Παναθηναϊκός παγίωσε το προβάδισμά του με ηγέτη και πρώτο σκόρερ (9π.) τον Νικ Καλάθη που έμελλε να εξελιχθεί στον υπεράνθρωπο της βραδιάς με 39:21 συμμετοχές, 27 πόντους, 14 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 2 κερδισμένα φάουλ!

Στη δεύτερη περίοδο ο Κουζμίνσκας πέτυχε 12 πόντους (με 7/7 βολές) η Αρμάνι πήγε στις επαφές για να επωφεληθεί αφού τις απέφεραν συνολικά 12 από τους 27 της πόντους.

Αρμάνι Μιλάνο-ΠαναθηναϊκόςΜε το τρίποντο του Τζέρελς στην εκπνοή οι Ιταλοί προηγήθηκαν 47-44 στο ημίχρονο, παίρνοντας το προβάδισμα που είχε ο Παναθηναϊκός για σχεδόν 15 λεπτά!

Τελευταία φορά 12-11 είχε προηγηθεί η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι κι οι 17 πόντοι του Καλάθη που έπαιξε 19:23 στο πρώτο 20άλεπτο (!) είχαν φροντίσει να το διατηρούν μέχρι το 18:00.

Ένα από τα βασικότερα ερωτήματα του αγώνα, απαντήθηκε στην τρίτη περίοδο, όταν πλην του Γκιστ, ο Παναθηναϊκός βρήκε κι άλλες λύσεις στην επίθεση. με τον φρενήρη ρυθμό που ‘χε ο αγώνας δεν θα μπορούσε να βγάλει -επιτυχώς- τη βραδιά μόνο με τον Νικ Καλάθη.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στην αρχή με πέντε, και αμέσως μετά ο Κιθ Λάνγκφορντ, με επτά  συνεχόμενους προσωπικούς πόντους έβαλαν ξανά τον Παναθηναϊκό μπροστά. Κι από το -4 (60-56) βρέθηκε στο +6, 64-70 με τις βολές του Κιθ Λάνγκφορντ από το τέταρτο προσωπικό φάουλ του Μάικ Τζέιμς! Αυτό κι αν ήταν κέρδος!

Η Γ’ περίοδος έκλεισε με τον Λάνγκφορντ να ολοκληρώνει το προσωπικό του ρεσιτάλ, με τάπα στον Τζέρελς και τον Καλάθη να δίνει την 11η ασίστ του πίσω από την πλάτη στον Παπαπέτρου για το 72-64 και το 9-0 σερί με το οποίο έκλεισε η ελληνική ομάδα του δεκάλεπτο!

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη θριαμβευτική του εμφάνιση με πανέξυπνο τρόπο.

Σημαδεύοντας τον Τζέιμς των 4 φάουλ κυρίως με τον Λάνγκφορντ, αλλά και με τον μυθικό Νικ Καλάθη, που έσπασε όλα τα κοντέρ, άρχισε να χτίζει κι άλλο τη διαφορά. Μαζί με τον ασταμάτητο Ντεσόν Τόμας που με 2 πόντους και 3 φάουλ από το πρώτο ημίχρονο, χρωστούσε πρώτα από όλα στον εαυτό του το ξέσπασμα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πήγε στο +11 στο 34:50 (83-72), στο +16 στο 37:03 (91-75) και η “μπίλια” έκατσε στους 12, 95-83.

Ο Παναθηναϊκός κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο αγώνα (83-86) και κρατά και το υπόλοιπο της νίκης του ως μπόνους σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας!

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 47-44, 64-72, 83-95

Δείτε τη στατιστική των δύο ομάδων με ένα κλικ:

Διαβάστε ακόμα: 

Οι ισοβαθμίες στις θέσεις 6-12, 1-3.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ EUROLEAGUE

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EUROLEAGUE