Χίμκι Μόσχας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Γουίλ Κλάιμπερν

Τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας που θα της στείλει στα play offs τον έβδομο της τελικής κατάταξης, εξασφάλισε στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ με τη νίκη της, 80-72 επί της Χίμκι το βράδυ της Παρασκευής (29/3).

Με νωπές τις μνήμες από την πρόσφατη ήττα της στη VTB από τη Χίμκι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φρόντισε να προστατέψει το καλάθι της σε απόσταση… σχεδόν επτά μέτρων.

Με ψηλά την περιφερειακή άμυνα δεν άφησε τον Αλεξέι Σβεντ και την παρέα του να βομβαρδίσουν με τρίποντα και πήρε διψήφιο προβάδισμα από το ημίχρονο, 49-37.

Διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Ρίμας Κουρτινάιτις είχαν 2/12 από την περίμετρο, με τον Σβεντ να έχει από αυτά το 1/5, ενώ τελείωσαν το ματς με 6/27!

Ο Κάιλ Χάινς ήταν ο κύριος επιθετικός εκφραστής της ΤΣΣΚΑ, εκμεταλλευόμενος τη δύναμή του, κι είχε 10 πόντους, σε 11:57 συμμετοχής στο πρώτο μισό.

Η διαφορά έφτασε έως τους 19 πόντους για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, 61-42 με 4:07 για την τρίτη περίοδο.

Χίμκι Μόσχας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Τζόρνταν Μίκι

Η Χίμκι δεν παρέδωσε τα όπλα, με κορυφαίο τον Τζόρνταν Μίκι, μείωσε 51-64 στο δεκάλεπτο και έφτασε σε μονοψήφιο αριθμό διαφοράς (65-74) έπειτα από πολύ ώρα, με τρίποντο του Χάρισον με 2:50 για τη λήξη. Ήταν μόλις το πέμπτο εύστοχο των γηπεδούχων σε 23 προσπάθειες και τον Αλεξέι Σβεντ να βλέπει όλη την τελευταία περίοδο από τον πάγκο.

Η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 80-72 και σφράγισε έτσι τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο, περιμένοντας στα play offs τον έβδομο της τελικής κατάταξης.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 37-49, 51-64, 72-80

 

Δείτε τη στατιστική των δύο ομάδων με ένα κλικ:

 

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Δείτε επίσης:

Oι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ EUROLEAGUE

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ EUROLEAGUE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ