Μπάμπεργκ-ΑΕΚ

Την παρουσία της στο Final Four του Basketball Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει απόψε (19:30, Novasports1HD) η ΑΕΚ υποδεχόμενη την Μπάμπεργκ, στη ρεβάνς του 71-67 της Βαμβέργης την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται κατάμεστο, αφού σημειώθηκε νέο ρεκόρ και αναμένονται πάνω από 15.000 φίλοι της ΑΕΚ.

Η “Ένωση” καλείται να ανατρέψει το -4 χωρίς τον Γιόνας Ματσιούλις που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγκώνα στο πρώτο παιχνίδι και θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στη σεζόν, που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες. Οι έδρες “μίλησαν” στα τρία προηγούμενα παιχνίδια αφού η ΑΕΚ νίκησε στο ματς της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ όμως ηττήθηκε και στις δύο επισκέψεις της στη Γερμανία.

Πέραν της απουσίας του πολύτιμου Ματσιούλις -είχε 8,6 πόντους, 4,9 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 0,8 κλεψίματα στη διοργάνωση- αλλά και του Βασίλη Καββαδά, η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει προβλήματα στη θέση του πόιντ γκαρντ αφού πέραν του Βασίλη Ξανθόπουλου που δεν έπαιξε μετά το Διηπειρωτικό Κύπελλο, ο Τζόρνταν Θίοντορ ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα από τραυματισμούς, με πιο πρόσφατο αυτόν που απεκόμισε από το ματς της 21ης αγωνιστικής της Betshop Basket League, κόντρα στον Άρη. Ο Αμερικανός ωστόσο προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη (2/4) και θα είναι διαθέσιμος για το αποψινό, καθοριστικό παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά, η Μπάμπεργκ θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα, αφού οι Νίκος Ζήσης και Κλιφ Αλεξάντερ προπονήθηκαν και θα τεθούν στη διάθεση του Φεντερίκο Περέγκο.

Λούκα Μπάνκι

Ο Λούκα Μπάνκι είπε για την απουσία του Λιθουανού : “Είναι μία από τις μεγαλύτερες απουσίες που μπορούσαμε να έχουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε όμως τις απουσίες και των Ξανθόπουλου, Καββαδά. Ο Ξανθόπουλος όμως θα συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα. Πιο πολύ όμως στο κομμάτι της ηθικής υποστήριξης. Θέλει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στο παιχνίδι. Αυτό που ζήτησα από τους παίκτες μου είναι να βάλουν τα δυνατά τους, να μείνουν συγκεντρωμένοι και να δώσουν ό,τι έχουν ώστε να καλύψουμε τις απουσίες” είπε και πρόσθεσε: “Είναι η ώρα των παικτών. Αυτό προσπαθούμε τις τελευταίες μέρες μέσα από τα συστήματα να βγάλουμε το 100% της ποιότητας κάθε αθλητή”.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε για την αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας η ομάδα του: “Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται ενόψει του αγώνα. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία, καθώς παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Περιμένουμε το γήπεδο γεμάτο και ανυπομονούμε να απολαύσουμε την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας. Είναι φανταστικοί. Ωστόσο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του BCL. Θα έλεγα ένα από τα δυνατά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου”.

Ο Λούκα Μπάνκι κατέληξε, λέγοντας: “Ξέρουμε ότι το κλειδί είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μας παρουσιαστεί. Σίγουρα το ροτέισον που έχουμε είναι πολύ μικρό, ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι δεν θα χάσουμε σε καμιά περίπτωση τη θέληση μας και το πάθος μας να πετύχουμε το στόχο μας, την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ”.

 

Το αποψινό πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αγώνων):

19:30 ΑΕΚ-Μπάμπεργκ, Novasports1HD (Μπάμπεργκ-ΑΕΚ 71-67)

21:00 Αντβέρπ-Νίζνι Νόβγκοροντ, μαγνητοσκόπηση στις 24:00 από το Novasports4HD (Νίζνι Νόβγκοροντ-Αντβέρπ 68-83)

21:30 Βίρτους Μπολόνια-Ναντέρ, Novasports3HD (Ναντέρ-Βίρτους Μπολόνια 83-75)

21:30 Τενερίφη-Χάποελ Ιερουσαλήμ, Novasports4HD (Χάποελ Ιερουσαλήμ-Τενερίφη 75-73)