ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Δύο παιχνίδια, αντί για τρία που ήταν αρχικά προγραμματισμένα, θα διεξαχθούν σήμερα στην Betshop Basket League, μετά την αναβολή του αγώνα Ολυμπιακός – Κολοσσός H Hotels.

Με τον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ θα ολοκληρωθεί σήμερα (17:30, COSMOTE SPORT 4HD) η 22η αγωνιστική της Betshop Basket League.

Οι “πράσινοι” έχασαν την προηγούμενη εβδομάδα το αήττητο τους από το Περιστέρι Βίκος Cola, όμως πανηγύρισαν στη συνέχεια την πρόκριση τους στα playoffs της Euroleague, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει και ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος δηλώθηκε ξανά στην Basket League.

Ο Δικέφαλος από την πλευρά του, προέρχεται από τη νίκη επί του Λαυρίου Aegean Cargo ενώ μετράει οχτώ επιτυχίες στα 10 τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφυγε με το “διπλό” από τη Θεσσαλονίκη στο ματς του πρώτου γύρου, επικρατώντας με 93-83 (Χάτσερ 22, Γκος 12 – Λάνγκφορντ 21π, 4ρ, 5ασ, Τόμας 14).

 

Ήφαιστος - Χολαργός

Δύο πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες της Betshop Basket League που βάζουν πλώρη γα τα πλέι οφ, θα αναμετρηθούν το απόγευμα (17:00, ΕΡΤ3) στο κατάμεστο “Ν.Σαμαράς” της Λήμνου, αφού ο Ήφαιστος θα αντιμετωπίσει τον Χολαργό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Ο Ήφαιστος προέρχεται από δύο ήττες (ΑΕΚ εντός και Προμηθέα εκτός έδρας) ενώ ο Χολαργός από δύο σερί εντός έδρας επιτυχίες (Ρέθυμνο Cretan Kings και Κύμη).

Στο μοναδικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, στις 16 Δεκεμβρίου, ο Χολαργός νίκησε στην έδρα του με 65-62, έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Γιάνκοβιτς (20) και Χόκινς (17). Για τον Ήφαιστο στο ματς του πρώτου γύρου, ο Μπρέιζελτον είχε 16 πόντους, έξι ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ ο Έβανς είχε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ BASKET LEAGUE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ BASKET LEAGUE