allstarbasket.gr

Στη δύναμη της έδρας του, του ΟΑΚΑ, θα ποντάρει πλέον ο Παναθηναϊκός για να μείνει ζωντανός στα Euroleague playoffs, αφού έχασε για δεύτερη φορά στη Μαδρίτη με 78-63 από τη Ρεάλ το βράδυ της Παρασκευής (19/4).

Πρώτα τη Μ.Τρίτη, κι αν πάρει αποτέλεσμα, και τη Μ.Πέμπτη η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να κάνεις τις νίκες που χρειάζεται ώστε να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς, πάλι στη Μαδρίτη, την Τρίτη, έπειτα από το Πάσχα.

Το κακό στο Game 2 της Μαδρίτης, φάνηκε από την αρχή, όταν ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να σουτάρει σε… κεφαλάκι καρφίτσα και η Ρεάλ σαν να πετάει… βότσαλα στη θάλασσα. Με 3/13 σουτ άρχισε το ματς ο Πρωταθλητής Ελλάδας, με 8/11 η Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας που έφτασε στο +15, 21-6 έπειτα από 8:20 αγώνα για να λήξει το δεκάλεπτο με 21-8.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, άφησε το κακό ποσοστό στα τρίποντα στο… Game 1, έφτασε τα 6/8 από τα 6.75μ. και πήγε στο 30-17 με 14:10 αγώνα. Η αμυντική πεντάδα που διάλεξε ο Ρικ Πιτίνο με αιχμή και πόλο… ενέργειας τον Θανάση Αντετοκούνμπο, έμοιαζε να αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός πόνταρε πια, στην άμυνά του, μάζεψε τη διαφορά κι ο αν ο Πρέπελιτς δεν ήταν ο άσος από το μανίκι του Πάμπλο Λάσο με 9 πόντους, το 35-26 του 20αλέπτου θα ήταν πολύ μικρότερο.

Ο συνδυασμός μυαλού και ενέργειας του Φακούντο Καμπάτσο έκανε τη μεγάλη διαφορά στην τρίτη περίοδο και έδωσε από νωρίς σαφή παράσταση νίκης στους γηπεδούχους.

Ο Αργεντινός γκαρντ, όσο κι αν μοιάζει εριστικός πολλές φορές, είναι ταλαντούχος, παίζει με μυαλό, έχει μακράν τις πιο γρήγορες αμυντικές αντιδράσεις κι επιθετικές εμπνεύσεις- ειδικά στην πάσα- στη Euroleague κι ήταν ο λόγος που η διαφορά πήγε στους 20 για τη Ρεάλ Μαδρίτης (61-41).

Ο Καμπάτσο βγήκε με 1:59 για το φινάλε υπό το θερμό χειροκρότημα 10.751 θεατών όντας πρώτος σκόρερ (13π., με 3/5 τριπ.), πρώτος ριμπάουντερ (7), πρώτος πασέρ (9π.), πρώτος σε κλεψίματα (5) και σε κερδισμένα φάουλ (4) της Ρεάλ Μαδρίτης σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Ρεάλ, κι απόντος του Σέρχιο Γιουλ, αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του!

allstarbasket.grΚι αν έφταιγε κάτι από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, ήταν οι κακές του επιλογές που έφεραν πολλά λάθη, την ώρα που ο Νικ Καλάθης παρέμενε μακριά από τον γνωστό του εαυτό, είχε 1 πόντους με 0/10 σουτ έπειτα από τρεις περιόδους, και μόνο ο Κιλπάτρικ με τον Τόμας έδιναν λίγες επιθετικές ανάσες.

Τελείωσε δε το ματς με 0/11 σουτ (0/9, 0/2) 1/2 βολές και 7 ασίστ.

Στο ΟΑΚΑ η σειρά

Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού πρέπει να πετύχει κάτι που δεν έκανε ποτέ, κανείς σε playoffs της Euroleague: Να γυρίσει από το εις βάρος του 2-0 και για αρχή, θα έχει σύμμαχο την έδρα, αφού η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ για το τρίτο ματς τη Μ.Τρίτη.

Κι αν η ομάδα του Ρικ Πιτίνο κάνει τη πρώτη φετινή της νίκη επί της Ρεάλ, θα έχει κι άλλη ευκαιρία τη Μ.Πέμπτη, πάλι στο ΟΑΚΑ για να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς, στη Μαδρίτη, την Τρίτη, έπειτα από το Πάσχα.

allstarbasket.gr

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 35-26, 61-41, 78-63

Δείτε τη στατιστική των δύο ομάδων με ένα κλικ:

Διαβάστε ακόμα: 

ΤΑ ΦΩΤΟ ΚΛΙΚΣ ΤΟΥ GAME 2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ PLAYOFFS

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΨΗΦΙΣΤΕ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ FINAL 4