Ο Κώστας Σλούκας στο AllStar Basket.gr! Πριν από, ακόμα, ένα μεγάλο τουρνουά με την Εθνική ομάδα, ανέλυσε τις σκέψεις του για την ”Επίσημη Αγαπημένη”, τόνισε τον πρώτο στόχο σ’ έναν όμιλο με δυνατούς αντιπάλους, αναφέρθηκε στη Φενέρμπαχτσε και τη νέα Euroleague, ενώ μίλησε για τη φετινή πορεία του ”Slou Camp” και τα μελλοντικά σχέδια γύρω από το σπουδαίο εγχείρημα του.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης, ο Έλληνας combo γκαρντ ”ξετύλιξε” τις πρώτες σκέψεις αναφορικά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο: ”Στοίχημα της Εθνικής είναι να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη ομάδα και να δέσει η χημεία της. Το ρόστερ είναι το καλύτερο δυνατό, στην καλύτερη δυνατή ηλικία. Έχουμε μαζί μας τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, οπότε οι φιλοδοξίες και οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Το θέμα είναι, όλα αυτά, να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο.” 

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι μετά από πολύ καλά αποτελέσματα στον όμιλο ενός τουρνουά, η Εθνική χάνει το ”όνειρο” μιας διάκρισης στα νοκ-άουτ, όμως θυμήθηκε τη Φινλανδία και υποστήριξε ότι: ”Δεν νομίζω ότι ισχύει τόσο. Στο Eurobasket του 2017 δεν μπορούσαμε να κάνουμε μια νίκη στον όμιλο και πήραμε το σημαντικό χιαστί. Το σημαντικότερο είναι να δέσουμε και στο κρίσιμο χιαστί η ομάδα να είναι δυνατή και να παίξει το καλύτερο δυνατό μπάσκετ, ώστε να προκριθεί. Θα περάσουμε τον όμιλο. Φυσικά, και η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο και την θέλουμε με το μέρος μας.” 

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί το Μαυροβούνιο ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο στον όμιλο, φρόντισε να τονίσει ότι και οι τρεις είναι δυνατοί: ”Νομίζω ότι όλες οι ομάδες του ομίλου μας είναι δυνατές. Και το Μαυροβούνιο και η Νέα Ζηλανδία είναι επικίνδυνη, επειδή είναι ομάδα πολλών χρόνων και η Βραζιλία είναι μια δυνατή και έμπειρη ομάδα. Εμείς πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και να καταφέρουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο.” 

allstarbasket.gr

Ο 29χρονος άσος προέρχεται από μια δύσκολη σεζόν με τη Φενέρμπαχτσε σε Τουρκία και Euroleague, με αρκετή καταπόνηση σωματικά και πνευματικά, όμως… Μου λείπει μια διάκριση με την Εθνική ομάδα. Είναι το μόνο που λείπει από την καριέρα μου. Η χρονιά ήταν πολύ απαιτητική, πολύ δύσκολη, πολύ επίπονη, αλλά αποτυχημένη. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Αυτό, βέβαια, μας κάνει πιο πεινασμένους για του χρόνου και προσωπικά μου έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο ενόψει της νέας σεζόν.” 

Πολλοί παίκτες ήρθαν από το ΝΒΑ και κάνουν πιο ανταγωνιστική την Euroleague. Τι λέει ο ίδιος για αυτό; ”Το γεγονός ότι οι ομάδες γίνονται 18, κάνει πιο απαιτητικό το πρωτάθλημα. Γίνεται πιο δύσκολο, καθώς οι ομάδες ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο. Νομίζω ότι ο κόσμος θα απολαύσει μια ακόμα καλύτερη Euroleague.” 

Κλείνοντας τη συνέντευξη, δεν γινόταν να παραλείψουμε το ”Slou Camp”, ένα σπουδαίο εγχείρημα που ήθελε χρόνια να υλοποιήσει: Είναι ένα camp που θα καθιερωθεί στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να το πάμε και σε άλλη πόλη. Πιθανόν και στην Τουρκία. Το σκεφτόμαστε σοβαρά. Πήγε πάρα πολύ καλά για πρώτη χρονιά. Το ήθελα χρόνια, είναι για καλό σκοπό, για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου. Όπως γνωρίζετε, θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για τη ”ΛΑΜΨΗ”, μια σπουδαία και μεγάλη οργάνωση. Είμαι περήφανος που είμαι πρεσβευτής αυτής της οργάνωσης και ελπίζω να πάμε καλύτερα του χρόνου, όπου θα δούμε κι άλλα αστέρια στο καμπ, σίγουρα.”