Η συστηματική και μεθοδική δουλειά που έγινε από την ΚΑΕ ΑΕΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών απέδωσε καρπούς και η ελληνική ομάδα φαίνεται ότι έχει ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία που απαιτείται για το ταξίδι στα Ιεροσόλυμα για το τρίτο παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ που οδηγεί στο Final-4 του Basketball Champions League.

Έπειτα από τις αρχικές δυσκολίες που προέκυψαν στο θέμα της μετάβασης της αποστολής, τα ζήτημα έκλεισε με την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών και η ΑΕΚ έκλεισε τόσο ξενοδοχείο, όσο και το θέμα της μετακίνησης με το πούλμαν από το Τελ Αβίβ. Βέβαια, για λόγους ασφάλειας δεν θα υπάρξει κάποια περαιτέρω ενημέρωση και το θέμα φαίνεται ότι κλείνει εκεί, μετά τα επεισόδια που έγιναν στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στα Άνω Λιόσια και οδήγησαν το BCL να ξεκινήσει πειθαρχικό έλεγχο.

Από κει και πέρα, ο Ηλίας Καντζούρης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του εκτός από τους τραυματίες (Γιάνις Στρέλνιεκς και Κώστα Γόντικα) και ανεβάζει στροφές στις προπονήσεις προκειμένου να είναι πανέτοιμοι για ένα παιχνίδι που θα κρίνει την περαιτέρω ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός θα περιμένει και το Μεγάλο Σάββατο (15/4) τους παίκτες του στο γήπεδο για να προπονηθούν και στη συνέχεια προσανατολίζεται να τους αφήσει την Κυριακή του Πάσχα (16/4), ώστε από τη Δευτέρα (17/4) να μπουν ξανά στο γήπεδο για να είναι έτοιμοι για τον αγώνα με την Χάποελ στα Ιεροσόλυμα.