Παπαγιάννης-Σλούκας

Απάντησε ο Παναθηναϊκός στην ενημέρωση της ΕΟΚ σχετικά με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπαγιάννη, με τον Δημήτρη Κοντό να τονίζει πως οι “πράσινοι” στηρίζουν την προσπάθεια της Εθνικής, ενώ αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κώστα Σλούκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

“Όλοι ξέρουν ότι ο Γιώργος έπαιξε για την πατρίδα, έπαιξε με τραυματισμό και όλο αυτό το κουβαλάει ακόμα και σήμερα και έχει μπει σε πρόγραμμα αποκατάσταση και επαναφοράς και βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασία. Ένα παιδί που έχει δεχτεί πολύ έντονη κριτική πήγε βοήθησε την Εθνική ομάδα. Έπαιξε στην Εθνική ανήμερα αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ασχέτως που δεν χρησιμοποιήθηκε. Τώρα διαβάζουμε με έκπληξη ότι δεν του επέτρεψε ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός είναι αιμοδότης της Εθνικής ομάδας. Ο Παναθηναίκός στέλνει κανονικά τον Μποχωρίδη και τον Καλαϊτζάκη και βγαίνει επικοινωνιακά ότι δεν επιτρέπει στον Παπαγιάννη να παίξει στην Εθνική. Αυτά είναι αστειότητες για να μην πω κάτι παραπάνω.  

Ο παίκτης λατρεύει, όχι απλά υπηρετεί, την Εθνική ομάδα. Έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του και αυτό ακόμα το πληρώνει. Ο Γιώργος είχε πολύ μεγάλη θέληση να πάει και από την στιγμή που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήθελε να ενισχύσει την Εθνική, ο Παναθηναϊκός δεν θα έβαζε βέτο. Μην στήνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια απέναντι σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός και η σχέση του με τις Εθνικές ομάδες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στην επίσημη ενημέρωση της Εθνικής δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του Κώστα Σλούκα. Είναι ο καλύτερος Έλληνας γκαρντ, προφανώς είναι καταπονημένος, αλλά στην ενημέρωση προστατεύεται από αυτό. Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω σε αυτό. Μας προκαλεί εντύπωση πως δεν είναι το όνομα του Σλούκα στην αποστολή. Το θέμα είναι πως κάποια παιδιά θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα τους. Ακούσαμε και τις δηλώσεις του κόουτς Μπαρτζώκα για το συγκεκριμένο ζήτημα.  

Δεν είναι θέμα επικοινωνίας. Κάποιοι θέλουν να το πάνε σε επικοινωνιακό τραπέζι. Το παιδί πήγε με κίνδυνο το καλοκαίρι, έμεινε εκτός προπονήσεων για καιρό, δεν αγωνίστηκε ούτε στα φιλικά. Γίνεται διαδικασία να επανέλθει και η διαδικασία αυτή γίνεται με συγκεκριμένους τρόπους που έχει φτιάξει η ομάδα. Δεν είναι θέμα άρνησης και μονόπλευρη ενημέρωση. Για το θέμα του Σλούκα δεν υπάρχει ενημέρωση, μόνο το ότι ο Παναθηναϊκός δεν αφήνει τον Παπαγιάννη. Αυτό αγγίζει τα όρια της μικροπολιτικής. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε με το κιάλι τις νίκες, ήταν στα κάγκελα και όλοι έλεγαν γιατί δεν ενισχυόταν η ομάδα με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός έδωσε τον Παπαγιάννη. Και με την ίδια διοίκηση. 

www.allstarbasket.gr

Αυτό είναι άλλο κομμάτι. Εδώ μιλάμε για πράγματα που δεν έπρεπε να συζητάμε. Μιλάω για το κομμάτι που αφορά τον Παναθηναϊκό, έστειλε η ομάδα τον Καλαϊτζάκη και τον Μποχωρίδη. Τα παιδιά όλων των ομάδων θα ταλαιπωρηθούν, αλλά στην κατάσταση που είναι το αντέχουν. Όσοι δεν είναι σε αυτή την κατάσταση, όπως ο Παπαγιάννης και ο Σλούκας, δεν το αντέχουν. 

Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι η εσωστρέφεια. Με τα νέα πρόσωπα, όπως ο Μποντιρόγκα, πρέπει να βρεθεί μια λύση και να μιλάμε πάνω σε αυτά. Για τους δύο καλύτερους Έλληνες του πρωταθλήματος, για τον Σλούκα δεν υπάρχει ενημέρωση, για τον Παπαγιάννη δεν τον αφήνει ο Παναθηναϊκός. Όπως ο Σλούκας, έτσι και ο Παπαγιάννης έχει να διαχειριστεί πράγματα μέσα στη χρονιά. Δεν βγάζει λογική η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Να μην βγουν φταίχτες οι παίκτες και οι ομάδες για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. 

Μίλησε ο Μποντιρόγκα με τους ανθρώπους της ομάδας. Τι να πει κανείς για το δέσιμο του Μποντιρόγκα με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια διοργάνωση που έχει φριχτά παράπονα. Οι αλλαγές γίνονται με γνώμονα προς το καλό του αθλήματος”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΚ: “Κλήθηκε ο Παπαγιάννης αλλά ο Παναθηναϊκός δεν του έδωσε άδεια”