Η κινητοποίηση των κριτών, σχεδόν όλης της Ελλάδας, με αποχή από τους αγώνες, μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να μην αναγνωρίσει ως αθλητικούς φορείς τους συνδέσμους τους, θέτει σε αμφιβολία τη διεξαγωγή της αγωνιστικής δράσης του Σαββατοκύριακου (10-11/12).

Αφού δεν μεσολάβησε κάποια ενέργεια που θα έδινε λύση, ή θα άφηνε “ανοιχτό παράθυρο” για εξεύρεσή της, οι κριτές θα κάνουν την αποχή που έχουν εξαγγείλει αυτό το Σαββατοκύριακο, στο οποίο έχουν οριστεί δεκάδες αγώνες στα Εθνικά Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών.

Με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη, όπου ο σύνδεσμος κριτών της δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση-όπως φάνηκε κι από την απουσία του, από την ανακοίνωση των Κριτών της υπόλοιπης Ελλάδας- η πλειονότητα των κριτών θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Ήδη έχουν γίνει ενέργειες να βρεθούν κριτές, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, θεωρείται όμως απίθανο να μην υπάρξουν αναβολές.

Η αναταραχή αφορά ακόμα και σε αγώνες της Basket League, οι οποίοι ενδεχομένως να βρεθούν “στον αέρα”, ή η διεξαγωγή τους να αμφισβητηθεί από τα ίδια τα σωματεία, εφόσον δεν βρεθούν στα τραπέζια της γραμματείας, αξιολογημένοι κριτές.

Το ενδεχόμενο ακόμα και ενστάσεων είναι πολύ πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις.

Η ΕΟΚ έχει εξαγγείλει με τη σειρά της συνάντηση όλων των φορέων, την προσεχή Τετάρτη, για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ: Αναβολή όλων των αγώνων του Σαββατοκύριακου (10-11/12)

ΕΟΚ: Συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα με τους Κριτές

Σύνδεσμοι Κριτών: “Δεν φέρουμε ευθύνη, ζητάμε να αποκατασταθεί η υπόστασή μας”

Η ΕΟΚ για την αποχή των Κριτών: “Η εποχή των μονομερών αποφάσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί…”

Κίνδυνος να μη διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ το Σαββατοκύριακο λόγω κόντρας κριτών-Αυγενάκη!