Στην χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε ο Μπόρισα Σίμανιτς και του έσωσε τη ζωή, αναφέρθηκε ο γιατρός της εθνικής ομάδας της Σερβίας Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς.

Εξήγησε πως ο τραυματισμός του διεθνούς φόργουορντ στο νεφρό φάνηκε εξ αρχής σοβαρός και περιέγραψε τις ώρες αγωνίας λεπτό προς λεπτό.

Όσο για το μέλλον του Σίμανιτς, ο γιατρός της Σερβίας υποστήριξε πως θα παίξει ξανά μπάσκετ, απλά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να αποθεραπευτεί.

“Πέντε λεπτά μετά τον τραυματισμό του, είδα κάποια σημάδια ότι ήταν σοβαρός. Αμέσως τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, δεν καταφέραμε να κάνουμε γρήγορα τις διαδικασίες. Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν ειδικοί γιατροί στο νοσοκομείο, παρά μόνο κάποιοι νεότεροι που μιλούσαν στα τηλέφωνα με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους γιατρούς”, δήλωσε ο γιατρός της εθνικής Σερβίας Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς στο κανάλι «TV K1» και πρόσθεσε:

“Επέμενα να γίνει αμέσως ειδική εξέταση, καθώς ήξερα ότι ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός. Από την πλευρά τους, έστειλαν βίντεο σε έναν ουρολόγο που δεν ήταν παρών στο νοσοκομείο. Εκείνος, επέμενε να φύγουμε από το νοσοκομείο και να επαναλάβουμε την εξέταση την επόμενη ημέρα”.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: “Έμεινα μαζί του όλη τη νύκτα στο νοσοκομείο, καθώς ο πόνος του γινόταν ολοένα και πιο δυνατός. Εκεί, του χορήγησαν δυνατά παυσίπονα και σε τέτοιες περιπτώσεις είναι επικίνδυνα. Τότε, ζήτησα εσπευσμένα να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι η αιμορραγία του ήταν μεγάλη. Στη συνέχεια, οι γιατροί επέστρεψαν με τα αποτελέσματα. Εκεί, δώσουμε δύο σημαντικές μάχες. Πρώτον, για τις επαναληπτικές εξετάσεις του και δεύτερον να καταφέρουμε να τον υποβάλουμε σε χειρουργική επέμβαση εγκαίρως. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου έχασε κοντά στα δύο λίτρα αίματος”.

Για το πως βρέθηκε αίμα για να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο, επισήμανε: “Στις 5 το πρωί μας κάλεσαν και μας είπαν ότι δεν υπήρχε αίμα για τον Μπόρισα στο νοσοκομείο, καθώς έχει έναν σπάνιο τύπο αίματος. Έχει Α αρνητικό. Τότε, αρχίσαμε να ψάχνουμε για αίμα. Κανείς μας από την ομάδα δεν είχε τον ίδιο τύπο, εκτός από τη μητέρα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Η γυναίκα ήρθε κατευθείαν μαζί μας και προσφέρθηκε να δώσει, αλλά λόγω κάποιων διαδικαστικών δεν ήταν δυνατό να δώσει. Κάποια στιγμή ανέφεραν ότι θα καλούσαν τον Ερυθρό Σταυρό. Από την στιγμή που είμαι πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Σερβίας επικοινώνησα αμέσως με τον Γενικό Γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού της χώρας και μέσα σε δύο ώρες λάβαμε την ποσότητα αίματος που θέλαμε για να γίνει το χειρουργείο”.