Ο Σπύρος Γαλάνης στο μέσον, σε πανηγυρικό στιγμιότυπο στα αποδυτήρια του Απόλλωνα (φωτογραφία: ΚΑΕ Απόλλων Πατρών)

Η οικογένεια του Απόλλωνα Πάτρας βυθίστηκε στη θλίψη στο άκουσμα της  απώλειας του Σπύρου Γαλάνη, που “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, έχοντας καταγράψει μια πολύ μακρά διαδρομή και μεγάλη προσφορά στο σύλλογο.

Η ενημέρωση της ΚΑΕ Απόλλων Πατρών:

“Η οικογένεια του Απόλλωνα θρηνεί για την απώλεια του εμβληματικού παράγοντα του Συλλόγου, Σπύρου Γαλάνη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Υπηρέτησε τον Σύλλογο με αγάπη και συνέπεια από τις αρχές της δεκαετίας του 80, ήταν μέλος στο ΤΑΚ Απόλλων που ιδρύθηκε το 1991 και μάλιστα ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΚΑΕ που ιδρύθηκε το 1995 και παρέμεινε μέχρι το 1997, ενώ συνέχισε την προσφορά  του στον Ερασιτέχνη μέχρι το 2000.

Ο Σπύρος Γαλάνης αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Απόλλωνα, αφού ήταν από τους ανθρώπους που κράτησαν ζωντανή την ομάδα ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της, καθώς μαζί με μία παρέα φίλων έδωσαν στη συνέχεια σάρκα και οστά στο όνειρο να δημιουργηθεί μία αξιόλογη ομάδα που θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία.

Γενικότερα, ήταν μεγάλη η συμμετοχή και η προσφορά του στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ στην Α1 Εθνική, καθώς και στην κατασκευή του γηπέδου μας, στην Περιβόλα.

Η «μελανόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμη δικού της ανθρώπου και για μία ξεχωριστή προσωπικότητα της ομάδας που σίγουρα θα λείπει στους επόμενους αγώνες και δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Οι διοικήσεις του Απόλλωνα, της Απολλωνιάδας και της ΚΑΕ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Σπύρου Γαλάνη.

Η κηδεία του εκλιπόντος, θα γίνει το μεσημέρι (15.00), της Τρίτης (24/1), από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα”. 

 

Συλλυπητήρια από τον ΕΣΑΚΕ

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του εμβληματικού προέδρου του Απόλωνα Πάτρας, Σπύρου Γαλάνη, εξέφρασε τη Δευτέρα και ο ΕΣΑΚΕ.

“Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την λύπη τους για την απώλεια του εμβληματικού προέδρου του Απόλλωνα Πάτρας, Σπύρου Γαλάνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος

Ο Σπύρος Γαλάνης επιτέλεσε σπουδαίο έργο ως παράγοντας και πρόεδρος του Απόλλωνα.

Πρωταγωνίστησε στην κατασκευή του ιδιόκτητου γηπέδου της ομάδας και η προσφορά του συνολικά στο ελληνικό μπάσκετ υπήρξε πολύ σημαντική.

Η όλη του παρουσία στον χώρο του μπάσκετ ήταν υποδειγματική.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Στη φωτογραφία, από το 1998, ο Σπύρος Γαλάνης είναι δεύτερος από δεξιά ανάμεσα στους, από αριστερά, Νίκο Καραπάνο, πρώην πρόεδρο του Απόλλωνα, και τους Αμερικανούς αθλητές Νταρνέλ Ρόμπινσον και Μπράιαν Όλιβερ

 

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΟΚ: