Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του δηλώνει ο Εργκίν Αταμάν, κατά την άφιξη του στην Αθήνα.

“Είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Μια νέα πρόκληση μετά από πολλά χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους. Ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό και για εμένα είναι το Final Four. Να φτάσουμε στο Final Four της EuroLeague και έπειτα όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο, 10-11 ομάδες με τρομερά ρόστερ όμως φτιάξαμε κι εμείς το ρόστερ μας για να παλέψουμε κόντρα σε όλους. Δεν φοβόμαστε κανέναν στην EuroLeague” υποστήριξε στις πρώτες δηλώσεις του ο Τούρκος τεχνικός του «τριφυλλιού».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, για τις οποίες είπε: “Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο λόγος που ήλθα στην Αθήνα. Να αλλάξω την κατάσταση των τελευταίων δυο χρόνων, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε τα πρωταθλήματα. Σίγουρα, με μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, έχει πολύ καλή ομάδα όμως φέτος εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα”.

Για τα πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, υπογράμμισε: “Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Επιλέξαμε καλούς παίκτες και η “χημεία” της ομάδας είναι καλή. Δεν πήραμε παίκτες μόνο για το “όνομά” τους. Επιλέξαμε παίκτες σε θέσεις ώστε να υπάρχει “χημεία”. Είναι σημαντική η προετοιμασία. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε πρόβλημα αφού απουσιάζουν οι διεθνείς με τις Εθνικές. Λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες όμως μετά το Μουντομπάσκετ θα έχουμε 2-3 εβδομάδες για την εκκίνηση της EuroLeague. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα”.

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχουν κλείσει οι μεταγραφές της ομάδας, απάντησε με χιούμορ: “Με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, όλα είναι πιθανά (σ.σ. γελάει)! Σίγουρα θα δούμε το ρόστερ και το πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία. Αν υπάρξει ανάγκη, θα μιλήσω με τον Δημήτρη όμως τώρα είμαστε καλά, η ομάδα είναι τέλεια. Θέλω να δω τα φιλικά προετοιμασίας και τις προπονήσεις. Αν χρειαστεί παίκτης πριν αρχίσει η EuroLeague, θα βγούμε στην αγορά. Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε μεταγραφές”.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Αταμάν: