Ο head coach της Εφές, Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού (82-71) τόνισε πως η άμυνα και η καλή κυκλοφορία μπάλας ήταν τα στοιχεία κλειδιά της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης:

“Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Αρχίσαμε το παιχνίδι με λάθη και δώσαμε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος στον Ολυμπιακό. Δεν γυρίσαμε καλά τη μπάλα, είχαμε προβλήματα στην επίθεση.

Ακόμα και στο πρώτο μέρος παίξαμε καλή άμυνα. Μετά απ’ όσα είπαμε στο ημίχρονο συνεχίσαμε να βελτιώνουμε την άμυνά μας και να γυρίζουμε τη μπάλα. Ήταν εναντίον μας το μπάσκετ που παίξαμε στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ελέγξαμε το παιχνίδι. Βρήκαμε αποστάσεις και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Είχαμε συνεισφορά από τον Τέιλορ στην επίθεση. Χωρίς τον Εμπαγιέ που ήταν άρρωστος καταφέραμε να βρούμε ενέργεια στην άμυνα και ήταν πολύ σημαντικό για εμάς”. 

 

Για την αλλαγή εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο και την απόσυρση φανέλας του Κρούνοσλαβ Σιμόν:

“Στο ημίχρονο είπαμε να παίξουμε περισσότερο παιχνίδι μισού γηπέδου. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και κάναμε λάθη στο ανοιχτό γήπεδο.

Είπαμε να μην πανικοβληθούμε στο παιχνίδι. Είχαμε καλύτερη οργάνωση στο παιχνίδι και η απόσυρση φανέλας του Σιμόν έδωσε περισσότερο κίνητρο στην ομάδα γιατί πέρασε πολύ καιρό με την ομάδα εδώ”. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάσα Βεζένκοφ: Αναδείχθηκε MVP Νοεμβρίου στη EuroLeague (video)

EuroLeague 2022/23: Βαθμολογία

EuroLeague 2022/23: Πρόγραμμα – Αποτελέσματα