Την προσθήκη της Χριστίνας Αναστασοπούλου ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αθηναϊκός.

Μια από τις καλύτερες αθλήτριες κάτω των 23 ετών, τη σεζόν που πέρασε, η Αναστασοπούλου (22, 1,82μ., φόργουορντ) κάνει το άλμα από τον Πρωτέα Βούλας στον Αθηναϊκό.

Η Αναστασοπούλου έχει αναδειχθεί από τον Άρατο Κιάτου, ενώ έχει κάνει το ντεμπούτο της στην Α1 Γυναικών, πριν καν κλείσει τα 13 της χρόνια, τον Μάιο του ’15 με τον Πρωτέα!

Η ανακοίνωση του Αθηναϊκού:

“Στο Κιάτο, ακόμα κι όταν δεν ξέρουν πού είναι, τη γνωρίζουν όλοι! Καιρός να τη μάθουμε και στον Βύρωνα. Η διοικούσα επιτροπή του Αθηναϊκού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση της Χριστίνας Αναστασοπούλου (της Στάσας και του Στέλιου) για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η διεθνής φόργουορντ έρχεται στον Αθηναϊκό έπειτα από περισσότερη από μια δεκαετία που έπαιξε σε όλα τα τμήματα του Πρωτέα Βούλας και έπειτα από πολλές διακρίσεις με το σύλλογο των νοτίων προαστίων.

Έχει κατακτήσει τρία πανελλήνια πρωταθλήματα μικρότερων ηλικιών, είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και της 3×3, ενώ την περασμένη σεζόν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη U23 πεντάδα του πρωταθλήματος. Το 2024-25 στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 6.4 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ σε 28 λεπτά ανά παιχνίδι, ενώ έκανε το ντεμπούτο της στο Eurocup με εφτά πόντους, πέντε ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά ματς, αγωνιζόμενη κατά μέσο όρο 29 λεπτά.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να γίνω μέλος ενός συλλόγου με τόσο μεγάλη ιστορία όπως ο Αθηναϊκός. Είμαι πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ να δώσω το 100% για την ομάδα, ώστε να πετύχει τους στόχους της νέας χρονιάς. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του Αθηναϊκού για την εμπιστοσύνη».

Καλωσορίζουμε την Χριστίνα Αναστασοπούλου στην οικογένεια του Αθηναϊκού και στο εξής θα γνωρίζουν όλοι σε ποια γειτονιά μπορούν να τη βρουν…”

 

O Aθηναϊκός είχε προαναγγείλει την απόκτησή της με ένα πολύ έξυπνο video το οποίο έχει σύνδεση και με την ανακοίνωση που ακολούθησε:

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κορυφαίες της χρονιάς στην Α1 Γυναικών -Τι ψήφισαν οι ομάδες