Γκούργιαν

Παρά τη 10η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μπράιαν Γκούργιαν θα συνεχίσει στον πάγκο της Αυστραλίας και θα την καθοδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Αυστραλία ολοκλήρωσε την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 στην 10η θέση της γενικής κατάταξης και στρέφει πλέον το βλέμμα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Οι Boomers προκρίθηκαν στο Παρίσι αφού τερμάτισαν πάνω από τη Νέα Ζηλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να εξασφαλίσουν τη θέση της Ωκεανίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Αυστραλίας, Ματ Σκρίβεν, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Μπράιαν Γκούργιαν θα είναι ο προπονητής των Boomers στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού:

“Ο Μπράιαν είναι ένας από τους πιο σεβαστούς και καταρτισμένους προπονητές της χώρας, έχει συμβόλαιο μέχρι το Παρίσι και η υποστήριξή μας προς αυτόν είναι ακλόνητη. Θα είναι στο τιμόνι των Boomers.

Το αποτέλεσμα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι απογοητευτικό και θα μάθουμε, θα ξαναχτίσουμε και θα επικεντρωθούμε στο βάθρο στο Παρίσι. Καταλαβαίνουμε ότι οι οπαδοί μας είναι απογοητευμένοι με την 10η θέση, όπως και εμείς. Οι παίκτες, το προπονητικό και το βοηθητικό επιτελείο αισθάνονται βαθιά την απώλεια.

Είναι σημαντικό το πώς θα ανακάμψουμε από αυτό.”

Ο κόουτς Μπράιαν Γκούργιαν είπε:

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να λάβουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τις επιλογές, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα ξεκινήσουμε συζητήσεις με παίκτες σχετικά με τη διαθεσιμότητά τους και την προθυμία τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα”.