Χωρίς τον Ματ Ντελαβεντόβα θα αγωνιστεί η Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς κόπηκε σήμερα από την ομάδα, μαζί με τον Γουίλ ΜακΝτάουελ-Γουάιτ.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε τους 13 παίκτες που συνεχίζουν και τους 12 οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα τρία φιλικά προετοιμασίας στη Μελβούρνη, με αντιπάλους τη Βενεζουέλα (14/8), τη Βραζιλία (16/8) και το Νότιο Σουδάν (17/8).

Κι αυτό διότι ο Τζοκ Λόντεϊλ είναι τραυματίας, δεν θα παίξει στη Μελβούρνη όμως υπολογίζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο από τον προπονητή της ομάδας, Μπράιαν Γκούριαν. 

Οι 13 που συνεχίζουν είναι οι Εξέβιερ Κουκς, Ντάισον Ντάνιελς, Ντάντε Έξουμ, Τζος Γκίντι, Κρις Γκούλντινγκ, Τζος Γκριν, Τζο Ινγκλις, Νικ Κέι, Τζοκ Λόντεϊλ, Πάτι Μιλς, Ντουόπ Ριθ, Ματίς Θάιμπουλ, Τζακ Γουάιτ.

Η Αυστραλία είχε αρχίσει με 18 παίκτες την προετοιμασία της κι οι πρώτοι που κόπηκαν ήταν οι Θον Μέικερ, Κίανου Πάιντερ και Σαμ Φρόλινγκ.

O 32χρονος Ματ Ντελαβεντόβα, είχε πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και δύο Παγκόσμια Κύπελλα με την Αυστραλία, πανηγυρίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο, το 2021.

Η ομοσπονδία, δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τους λόγους που ο Ντελαβεντόβα δεν θα συνεχίσει στην ομάδα έως το Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Η Αυστραλία θα παίξει στον στον Ε’ όμιλο, με αντιπάλους την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία και οι αγώνες του ομίλου της θα γίνουν στην Οκινάουα, στην Ιαπωνία.