Με ανακοίνωση της η Χάποελ Ιερουσαλήμ επιτέθηκε κατά της Ομοσπονδίας του Ισραήλ για τον ορισμό της αναμέτρησης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ μόλις δυο ημέρες πριν το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ισραηλινής ομάδας αναφέρει:

“Η διοίκηση του πρωταθλήματος πήρε μια ατυχή και άδικη απόφαση ότι ο αγώνας της Χάποελ Ιερουσαλήμ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου, λιγότερο από 48 ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με την ΑΕΚ και όχι το βράδυ του Σαββάτου 1ης Απριλίου. Με αυτό το τρόπο πληγώνουν σφοδρά την προετοιμασία της ομάδας για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ματς.

Με αυτή την ατυχή απόφαση, η λίγκα αποφασίζει να ευνοήσει μια ομάδα (σσ. τη Μακάμπι) η οποία συμμετέχει σε μια κλειστή διοργάνωση (σσ. στην EuroLeague) και βλάπτει μία ομάδα, η οποία συμμετέχει σε μία διοργάνωση (σσ. το BCL) η οποία προάγει τα συμφέροντα και υποστηρίζει τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν θα ανεχτεί αυτήν την ταπεινωτική διαστρέβλωση, η οποία θέτει σε κίνδυνο τις πιθανότητές της να προκριθεί στο Final Four του Champions League. Κατόπιν αυτού, υποβάλαμε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης με την πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα δει τα καλύτερα συμφέροντα του πρωταθλήματος και των καλύτερων ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη”.