@basket.gr

Ο κόουτς Κρις Χουγκάζ “φιλοξενήθηκε” στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιώργο Βαλαβάνη και μίλησε για την ίδρυση της Μπασκετικής Σχολής του Πανιωνίου.

Αναλυτικά είπε:

Για την ίδρυση της Μπασκετικής Ακαδημίας: «Είναι ένα εγχείρημα που, εκτός του ότι είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί και εγώ έχω βγει μέσα από αυτήν τη διαδικασία της παραγωγής παικτών και προπονητών μετέπειτα του Πανιωνίου, η λέξη “σχολή” είναι μια λέξη που μας καλύπτει πλήρως. Το πλάνο θα είναι η παραγωγή των παικτών να συνεχιστεί και να αυξηθεί ακόμα παραπάνω.

Πέρα από τα τεχνικά χαρίσματα που θα πάρουν οι παίκτες, στόχος είναι να ενισχυθεί η φιλοσοφία τους σαν σωστοί αθλητές και σωστοί άνθρωποι. Ευελπιστούμε κάποια παιδιά να καταφέρουν να ενισχύσουν τη δική μας ομάδα. Σίγουρα δε βγαίνει κανένας χαμένος από αυτήν τη διαδικασία».

Για τον σκοπό της ίδρυσης: «Ο σκοπός είναι κυρίως των σωστών ανθρώπων-αθλητών. Ναι μεν υπάρχει στο πλάνο και το να προωθηθούν όλα τα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι στην πρώτη φάση οι τίτλοι των πρωταθλημάτων, ωστόσο δημιουργώντας παίκτες είναι σίγουρο ότι θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, να παίρνει τίτλους η ομάδα».

Για τις συμβουλές που θα δίνουν στα παιδιά: «Για αυτό αναφέρομαι όχι μόνο στην αγωνιστική εκπαίδευση των αθλητών, αλλά κυρίως στην ψυχολογία και στο “χτίσιμο” της νοοτροπίας. Η επιτυχία έρχεται με πολλή δουλειά αλλά και πολλή υπομονή, γιατί ο αθλητής είναι σε μια διαδικασία βελτίωσης.

Πρέπει σωματικά και νοητικά να μπορέσει να τα συνδυάσει έτσι ώστε να είναι δυνατός και να υπομένει κάποιες δύσκολες καταστάσεις μέχρι να έρθει η ώρα του να είναι έτοιμος να παίξει. Δεν είναι μόνο το τι θα πούμε στον αθλητή, χρειάζεται και μια σχετική ενημέρωση και στους γονείς».

Για την άμεση συνεργασία με το ανδρικό και τον Φάνη Χριστοδούλου: «Σίγουρα έχει γίνει. Είναι όχι μόνο χαρά αλλά και συγκίνηση ότι βρίσκομαι πάλι με τον Φάνη Χριστοδούλου στην ίδια ομάδα. Από τα πρώτα ραντεβού που κάναμε με την ΚΑΕ και τον Φάνη, ήταν πολύ συγκινητική αυτή η διάθεση που είδαμε. Είναι σημαντικό ότι ήρθαμε σε αυτήν την ηλικία για να ξαναδούμε τον Πανιώνιο να πρωτοστατεί και στα τμήματα υποδομής και στην ανδρική ομάδα.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε με τα παιδιά, γιατί δεν είναι ωραίο να αλλάζουν συνέχεια περιβάλλον για να βρουν το κάτι καλύτερο, είναι να μάθουν πως το κάτι καλύτερο κατακτιέται, δεν έρχεται επειδή στο υπόσχεται κάποιος. Αυτό που θα πρέπει να καταφέρουμε είναι να κρατήσουμε ή να προσελκύσουμε παιδιά επειδή προσφέρουμε κάτι καλό στη δουλειά και την προπόνηση, όχι σε υλικό κομμάτι».

Για το ζητούμενο στο πρώτο έτος λειτουργίας και το κομμάτι του γηπέδου: «Το ζητούμενο στο πρώτο έτος, τώρα που ξεκινάμε δηλαδή, είναι να υπάρχει μια αρμονική λειτουργία και να μπουν οι βάσεις ώστε να “χτιστεί” η φιλοσοφία που έχουμε στο μυαλό μας. Παρ’ όλα αυτά, όλα είναι συνάρτηση των εγκαταστάσεων.

Υπάρχει μια δυσκολία, αλλά πιστεύω ότι θα την ξεπεράσουμε. Όταν μπούμε στο νέο γήπεδο όλος ο οργανισμός θα λειτουργεί πιο εύκολα, γιατί το γηπεδικό και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, ειδικά στην παραγωγή παικτών».