Ο Λίνος Χρυσικόπουλος μίλησε στο AllStar Basket.gr λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επέλεξε τον διεθνή φόργουορντ ως τον Έλληνα… διάδοχο του τέως αρχηγού, Ντούσαν Σάκοτα, επιβραβεύοντας παράλληλα τη διαρκή πρόοδο του στον ΠΑΟΚ.

Αλήθεια, πως νιώθει ο ίδιος για τη θετική εξέλιξη της καριέρας του που γίνεται με καλά και σταθερά βήματα;Γενικά σαν άνθρωπος, ο στόχος που έχω θέσει στη ζωή μου, είναι να εξελίσσομαι και νομίζω ότι ο καθένας το οφείλει στον εαυτό του. Άσχετα με το τι αναποδιές έχουν συμβεί ή θα συμβούν, το που έχεις φτάσει, νομίζω ότι οφείλεις πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο και αυτό προσπαθώ κι εγώ καθημερινά.

Κάθε χρονιά της Ένωσης έχει αρκετές απαιτήσεις, όμως για την ώρα, όπως είπε και ο προπονητής της στη Media Day, πρωταρχικοί στόχοι είναι ο κορμός και η χημεία. Κάτι που θα τονίσει, επίσης, ο 27χρονος άσος:Πιο ουσιώδης στόχος και ο μοναδικός που έχουμε θέσει είναι η αλήθεια για την ώρα, είναι να μην πηγαίνουν στράφι όσα δουλεύουμε αυτές τις λίγες ώρες που περνάμε μέσα στο γήπεδο. Επίσης, να αφομοιώνουμε όσα λέει ο κόουτς. Πρέπει να είμαστε, όσο γίνεται, πιο πολύ έτοιμοι πνευματικά.

Η αποχώρηση του Ντούσαν Σάκοτα για τη Μούρθια άνοιξε τη θέση στον Κερκυραίο αθλητή. Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη…Σίγουρα! Δεν θέλω να μπω σε καμία σύγκριση με τον Ντούσαν. Κάθε αθλητής είναι διαφορετικός. Παρ’όλα αυτά, επειδή είμαστε στην Ελλάδα και αναπόφευκτα θα συμβεί, το έργο που άφησε πίσω του ο Ντούσαν είναι πολύ μεγάλο. Πέρα από τους τρομερούς αριθμούς του, μετουσιώνονται και σε τρόπαια. Οπότε, αν μπορέσω να βοηθήσω τους φίλους της ΑΕΚ, ώστε να μην τον σκέφτονται τουλάχιστον για φέτος, θα τα έχω καταφέρει καλά. Νομίζω ότι αυτό θα οφείλεται σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό από την ατομική μου επίδοση.

Ο Χρυσικόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τον Ηλία Παπαθεοδώρου, με τον οποίο συνεργάζεται ανελλιπώς από το 2015 έως σήμερα (Κηφισιά και ΠΑΟΚ). Ποια στοιχεία του, λοιπόν, θα δούμε στους ”κιτρινόμαυρους”:Όπως κάθε ομάδα του κόουτς, έτσι και η δική μας, θα ξεκινάει και θα τελειώνει από την άμυνα! Στην επίθεση θα προσπαθήσουμε να είμαστε πολυδιάστατοι. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Η γενικότερη φιλοσοφία θα είναι ότι κανένα ματς δεν θεωρείται χαμένο ή σίγουρο εξαρχής. Θα παλεύουμε για κάθε φάση και σε κάθε αγώνα στο 100%.

Το γήπεδο στα Λιόσια, αλλά και η αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη Basket League, αυξάνει τα κίνητρα της ”Βασίλισσας”. Ο ίδιος συμφωνεί, όμως υπενθυμίζει κάτι σημαντικό: Σίγουρα η απουσία του Ολυμπιακού, κακά τα ψέματα, το καθιστά πιο εύκολο για μία ομάδα να πάρει μέρος στον τελικό. Δεν χρειαζόμασταν, όμως, την απουσία του Ολυμπιακού για να βρούμε κίνητρο για κάτι τέτοιο. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε στην ΑΕΚ. Σίγουρα η είσοδος στο νέο γήπεδο είναι, επίσης, σημαντική.

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα, ερωτήθηκε για το εάν βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού του η συμμετοχή στην Εθνική, εκ νέου, για τα ”παράθυρα” του Eurobasket 2021:Αναμφισβήτητα! Πάντα είναι ένας πολύ υψηλός στόχος η παρουσία μου στην Εθνική ομάδα. Μέχρι τότε όμως, έχουμε καιρό…