Γεωργία Δαμουλάκη

Για τους στόχους της Εθνικής Νεανίδων μίλησε η Γεωργία Δαμουλάκη ενόψει της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό U18 που θα διεξαχθεί 6-14 Αυγούστου στo Ηράκλειο της Κρήτης.

“Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που φέτος το Ευρωπαϊκό Νεανίδων γίνεται στη χώρα μας. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση, γιατί βρισκόμαστε στην Α’ Κατηγορία και συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την Εθνική ομάδα στο επίπεδο που της αξίζει και το γεγονός ότι οι αγώνες θα γίνουν στην Κρήτη θα μας δώσει ένα επιπλέον κίνητρο”, ήταν τα λόγια της διεθνούς πλέι μέικερ.

Η Εθνική Νεανίδων από 28-30 Ιουλίου θα βρεθεί στην Ιταλία για μια σειρά από δυνατά φιλικά. “Στην Μπολόνια θα δώσουμε πολύ δυνατά τα φιλικά. Θα αντιμετωπίσουμε σε δύο παιχνίδια την Ιταλία και σε ένα τη Γερμανία. Αυτά τα παιχνίδια πιστεύω ότι θα είναι πολύ αντιπροσωπευτικά ενόψει του Ευρωπαϊκού και θα κοιτάξουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των προπονητών μας για να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

Η Γεωργία Δαμουλάκη δεν κρύβει ότι η Εθνική Νεανίδων πρέπει να μείνει στην Α΄Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. “Είναι πάρα πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η ομάδα μας στην Α’ Κατηγορία. Η προηγούμενη γενιά την ανέβασε και εμείς πρέπει να τη διατηρήσουμε εκεί”.

Η Κρήτη φιλοξενεί άλλη μια μεγάλη διοργάνωση και με τις διεθνείς αθλήτριες να θέλουν να δουν κόσμο στις εξέδρες, καθώς θα παίζουν εντός έδρας. “Θέλουμε να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Αυτό θα μας δώσει ένα μεγαλύτερο κίνητρο και είναι μεγάλη τιμή που η διοργάνωση φιλοξενείται στην Κρήτη”.