Ο Γενικός Διευθυντής της Καρδίτσας, Χρήστος Δεληγιάννης, μίλησε στην εκπομπή “Άμεσο Ριπλέι” του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εμπειρία της διοίκησης: «Καταρχάς, ο σωστός όρος είναι η διοίκηση της Καρδίτσας, γιατί όπως το έχουμε εκφράσει πολλές φορές και όλα τα χρόνια το δείχνουμε είναι πως πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία είναι ένα πολυμετοχικό μοντέλο και από την πρώτη στιγμή και τις χαμηλότερες κατηγορίες λειτούργησε έτσι. Έχουμε κάνει συμμέτοχη όλη την κοινωνία σε αυτό το έργο. Υπάρχουν κάποιοι μέτοχοι, κάποιοι άνθρωποι που “τρέχουν” την καθημερινότητα εκ μέρους όλης της πόλης.

Περάσαμε δύο χρονιές που χαρακτηρίστηκαν από πολύ μεγάλες δυσκολίες, δηλαδή. Η πρώτη από τη φύση της και μόνο, σε μια μετάβαση ενός ερασιτεχνικού σωματείου που ποτέ ξανά δεν είχε την εμπειρία να αγωνιστεί σε μια επαγγελματική λίγκα, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς οργανωτικά και αγωνιστικά.

Η δεύτερη ήταν ακόμα πιο δύσκολη με τα γεγονότα που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πόλη μας, που καταστράφηκε όλος ο νομός. Εμείς ήμασταν από τους οργανισμούς που επλήγησαν πάρα πολύ, το κλειστό γυμναστήριο υπέστη τρομερές ζημιές.

Θεωρώ αυτές οι δύο χρονιές και σε συνδυασμό με το ότι μπαίνουμε στη 3η χρονιά στη Basket League, μας έκαναν σίγουρα πιο έμπειρους σε κομμάτια οργανωτικά, πιο ανθεκτικούς σε δύσκολες καταστάσεις. Όταν η Καρδίτσα προσπαθεί να είναι στην κορυφή του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ, όπου μιλάμε για 12 ομάδες που είναι στην πλειοψηφία είναι αρκετά μεγάλα brand names, είναι για εμάς πάντοτε μια πρόκληση.

Σίγουρα αισθανόμαστε πιο έτοιμοι στο κομμάτι όλης της διεξαγωγής του πρωταθλήματος και στο αγωνιστικό και στο οργανωτικό. Υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο οργανωτικό κομμάτι, όπου τον πρώτο χρόνο βλέπαμε ακόμα πράγματα και τον δεύτερο χρόνο βλέπαμε τα πράγματα πιο εύκολα. Όλη αυτή η δυσκολία που περιέγραψα πριν μάς έβαλε επιπλέον βάρος σε μια διαρκή προσπάθεια ο σύλλογος να ανταποκριθεί και να αντέξει σε μια τέτοια κακοτυχία».

Για τον στόχο της ομάδας: «Εμείς έχουμε πάντοτε ως στόχο η ομάδα να βρίσκεται στην elite του ελληνικού μπάσκετ. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων και μόνο η Καρδίτσα είναι μια πολύ μικρή επαρχιακή πόλη, μαζί με τη Ρόδο. Την Πάτρα τη βάζω στις μεγαλουπόλεις πλέον. Το να βρίσκεται εκεί μια ομάδα της πόλης μας είναι ο απόλυτος στόχος.

Από ‘κει και πέρα, επειδή αισθανόμαστε ότι η ομάδα δεν έχει “τρυπήσει” ακόμα το ταβάνι της και βλέπουμε ότι ο κόσμος και όλη η κοινωνία στηρίζει πάρα πολύ δυνατά αυτό το εγχείρημα, στόχος δικός μας είναι να μεγαλώνουμε τη βάση μας κάθε φορά, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά για να μπορούμε να διεκδικήσουμε σιγά-σιγά καλύτερα πράγματα.

Φέτος, επειδή βλέπουμε ότι θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τις ομάδες που έχουν εισέλθει και τα μπάτζετ που γνωρίζουμε λίγο-πολύ, είναι σίγουρα ο βασικός στόχος να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά σιγά-σιγά αισθανόμαστε να διεκδικούμε πράγματα καλύτερα. Γενικότερα εμείς έχουμε θέσει ως μακροπρόθεσμο “ταβάνι” της ομάδας να διατηρήσουμε αυτό το μοντέλο και τη φιλοσοφία και η ομάδα να καταφέρει κάποια στιγμή μια ευρωπαϊκή συμμετοχή. Όλα αυτά χωρίς πίεση».

Για τον κόσμο: «Πρώτα απ’ όλα, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι αυτό που κάνεις έχει ένα νόημα για την πόλη, για τον κόσμο. Σε ακολουθούν, σε πιστεύουν, σε στηρίζουν, οπότε σού δίνει το κουράγιο να συνεχίσεις. Νομίζω ότι η εικόνα από το γήπεδο της Καρδίτσας μάς θυμίζει εποχές που το ελληνικό μπάσκετ ήταν πολύ ψηλά και πολύ “πάνω” στη συνείδηση του κόσμου σαν προτεραιότητα».

Για το ρόστερ τους, που στηρίζεται στους Έλληνες: «Εμείς δώσαμε σαν προτεραιότητα μια βάση να καταφέρουμε να κρατήσουμε τον ελληνικό “κορμό” από πέρσι. Έγινε σε μεγάλο βαθμό, ο μόνος βασικός Έλληνας που δεν παρέμεινε αυτή τη στιγμή στο ρόστερ είναι ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, με τον οποίον είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία πέρυσι. Όλα τα άλλα παιδιά καταφέραμε και τα κρατήσαμε.

Εμείς εδώ και δύο χρόνια είχαμε ένα πλάνο και έχουμε ένα πλάνο το οποίο τώρα παίρνει 100% τη μορφή που θέλαμε. “Τρέχουμε” παράλληλα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο έχει λειτουργήσει πάρα πολύ καλά και βγήκαν παιδιά».