Κλειστό Καρδίτσας

Ο Χρήστος Δεληγιάννης έκανε τη δική του παρέμβαση στο ΕΟΚ WebRadio για την Καρδίτσα, τις καταστροφές και λοιπά θέματα που έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Αρχικά, ο πρόεδρος της θεσσαλικής ομάδας μίλησε για τις ζημιές στο γήπεδο από τις πλημμύρες: “Η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη. Μιλάμε για 1.5 μέτρο νερό σε όλους τους χώρους του γηπέδου και δυστυχώς, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν και από ανθρώπους της ομάδας, κατάφερε και πέρασε και γύρω στους 30 πόντους νερό στο παρκέ.

Την επόμενη μέρα συντονιστήκαμε πάρα πολύ και καταφέραμε να βγάλουμε τα νερά σε σύντομο χρονικό διάστημα, μήπως καταφέρουμε να περισώσουμε το παρκέ. Όλο αυτό δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα.

Με τον νομό σ’ αυτήν την κατάσταση, μόλις άνοιξαν οι δρόμοι στείλαμε κατευθείαν την ομάδα στο Καρπενήσι εκτάκτως και αφοσιωθήκαμε στο κομμάτι του γηπέδου, ούτως ώστε να έχουμε σύντομα μια εκτίμηση.

Έχει μπει μέσα και έχει κοιτάξει το παρκέ η εταιρεία που το έχει φτιάξει και έχει αρχίσει η εκτίμηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπου πρέπει να περιμένουμε και κάποιες μέρες μέχρι να στεγνώσουν όλα μέσα. Έχουν μπει στη διαδικασία να κάνουν κάποιες κινήσεις για να δούμε αν σώζεται το παρκέ ή αν θέλει αλλαγή.

Η πρώτη εκτίμηση που κάνουμε, αν πιάσει τόπο όλη αυτή η πίεση και η ανάγκη που υπάρχει για να γίνει γρήγορα το γήπεδο, θεωρώ ότι στην καλύτερη θα είναι εντάξει τέλη Οκτωβρίου. Ο πρώτος στόχος μας είναι αυτός, χωρίς να ξέρουμε αυτήν τη στιγμή αν είναι εφικτό”.

Σχετικά με το γεγονός ότι θα παίξουν τα πρώτα ματς του 1ου γύρου εκτός έδρας, τόνισε: “Εμείς φροντίσαμε να κάνουμε αυτό το αίτημα στα μέλη του ΕΣΑΚΕ, τα οποία και ευχαριστούμε πολύ που εισηγήθηκαν όλοι θετικά, γιατί προφανώς και κατανοούν τη φάση που βρίσκεται η ομάδα και ποια είναι η προσπάθεια της Καρδίτσας.

Το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι ο τρόπος λειτουργίας της και το “σπίτι” της, το γήπεδο. Αν τυχόν δεν καταφέρναμε να πάρουμε αυτήν τη στήριξη από πλευράς ΕΣΑΚΕ ή των άλλων ομάδων, δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν για την ομάδα της Καρδίτσας να επιβιώσει γενικότερα τη φετινή χρονιά, γιατί βρισκόμαστε και σε μια καίρια περίοδο για ‘μας, τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας, όσο και οικονομικής κατάστασης.

Σκεφτόμαστε το πώς θα κλείσει η κοινωνία τις “πληγές” της και μετά εμείς να μπορέσουμε να κρατήσουμε το επίπεδο της βιωσιμότητας της ομάδας. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο ίδιος μέσα στα νερά, πάλευε και βοήθησε πάρα πολύ κόσμο.

Ο ΕΣΑΚΕ κατά κάποιον τρόπο μάς έδωσε τη δυνατότητα πραγματικά να δώσουμε βάση τώρα στις “πληγές” της κατάστασης και βήμα-βήμα να ορθοποδήσουν όλα εδώ και μετά να βάλουμε πάλι την ομάδα σε κανονικά επίπεδα λειτουργίας.

Αυτό που ξεκαθαρίσαμε και στα μέλη του ΕΣΑΚΕ είναι ότι η κίνηση αυτή δεν έγινε με σκοπό να φτάσουμε τέλος 1ου γύρου να παίζουμε εκτός έδρας, είναι κάτι που δεν ξέρουμε αν καλά-καλά μπορεί να το αντέξει η ομάδα. Θα γίνουν οι απαραίτητες πιέσεις ούτως ώστε το γήπεδο να καταφέρει να ξαναγίνει λειτουργικό γρήγορα”.

Αναφορικά με την περσινή πορεία της Καρδίτσας και τους φετινούς της στόχους, ο Χρήστος Δεληγιάννης σχολίασε: “Η αλήθεια είναι ότι η περσινή χρονιά για εμάς ήταν ένα μεγάλο “σχολείο” σε όλα τα επίπεδα. Ήταν η πρώτη φορά που από ερασιτεχνικό σωματείο δημιουργήσαμε μια Α.Ε. που τα δεδομένα και ο τρόπος λειτουργίας είναι τελείως διαφορετικά.

Σε ένα αγωνιστικό επίπεδο με πολλές παραμέτρους, αλλαγές παικτών, ξένων, κάτι στο οποίο επίσης αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα και μάς έκανε να παλεύουμε μέχρι τελευταία αγωνιστική για την παραμονή.

Επίσης, είναι και λίγο ξεκάθαρο ότι η Καρδίτσα ακόμη, παρ’ ότι παρουσίασε ένα πολύ θετικό πρόσωπο στην Basket League, όταν μπαίνει στον δεύτερό της χρόνο μέσα στη λίγκα με 12 ομάδες, δεν είναι τόσο εύκολο τόσο σύντομα να καταφέρει αν βγει από μια ζώνη επικινδυνότητας που αφορά τις τέσσερις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή.

Κάνοντας χρήση, λοιπόν, όλης της περσινής γνώσης και των δυνατοτήτων που είναι λίγο παραπάνω απ’ τις περσινές σε επίπεδο μπάτζετ, είμαστε ικανοποιημένοι απ’ αυτό που είδαμε μέχρι στιγμής και απ’ τα παιδιά που έχουν έρθει, γιατί αρκετούς απ’ αυτούς τους παίκτες τους είχαμε σαν πρώτη επιλογή.

Είμαστε ικανοποιημένοι απ’ την ολοκλήρωση του ρόστερ, γιατί ήταν στόχοι της ομάδας. Αυτό που βλέπουμε σε επίπεδο προσαρμογής των παικτών και χαρακτήρων, μας αφήνει αρκετά ικανοποιημένους”.

Τέλος, για το νέο format της Basket League, δήλωσε: “Είναι στη σωστή κατεύθυνση. Για το πρωτάθλημα των 12 ομάδων, με πολλές ιδιαιτερότητες, θεωρώ ότι δε θα μπορούσε να συνεχιστεί με το τρόπο που διεξαγόταν, γιατί ξαφνικά σε ένα πολύ  μικρό fast-run πρωτάθλημα δεν “συγχωρούνται” τα λάθη, ούτε δίνεται δικαίωμα “διόρθωσης” κάποιων αποτελεσμάτων.

Ήταν το πράγμα αρκετά μονότονο. Και από πλευράς ενδιαφέροντος και εμπορικότητας θα καταφέρουμε να έχουμε περισσότερα παιχνίδια και κατά τη διάρκεια της χρονιάς και πιο εμπορικά. Θα εκτιμηθεί στο τέλος αν αυτό το format ήταν η σωστή επιλογή ή όχι, αλλά νομίζω ότι είναι ως προς τη σωστή κατεύθυνση”.