Δελημπαλταδάκης

Ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και υπεύθυνος για την Elite League Ερρίκος Ντυνάν, μίλησε στο Κυριακάτικο (4/6) Μαγκαζίνο για το νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Web Radio της ΕΟΚ:

Για την επικοινωνία και τη συνεργασία με τις ομάδες: «Αυτό που έχουμε ξεκινήσει από πέρσι που λεγόταν Α2 είναι ότι έχουμε κάνει ένα γκρουπ επικοινωνίας, στο οποίο μιλάμε με τις ομάδες και μαθαίνουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε. Αυτή η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική και πιστεύω είναι καλό να συμβαίνει και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Όταν έχεις καθημερινές επαφές είναι δύσκολο να έρθεις σε αντίθεση και παρεξήγηση».

Για την πρόταση που έγινε με το νέο σύστημα διεξαγωγής: «Όλες οι ενέργειες πλέον γίνονται με γνώμονα το καλύτερο και κανένας δεν ευνοείται, ούτε αδικείται. Σαν θεατής θα άλλαζα δυο τρία πράγματα, τα οποία είναι πιο έμπειροι διαιτητές, να μην διαλέγουν οι ομάδες αντίπαλο στα play-offs και να γίνει πιο δίκαιος ο τρόπος που ανεβαίνεις στην Basket League. Ο καλύτερος πρέπει να ανεβαίνει και ο χειρότερος να πέφτει. Ο στόχος είναι να μην υπάρχει ούτε ένα αδιάφορο παιχνίδι για τις ομάδες. Πάντα όμως θα συμβαίνει να υπάρχουν μερικές πιο αδύναμες ομάδες, όπως φέτος η Καβάλα και πέρσι το Ναύπλιο».

Για τις προτάσεις αλλαγών με τα play-In και το νέο σύστημα στο Final-4: «Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να επενδύουν οι ομάδες, ώστε να γίνεται καλύτερο το πρωτάθλημα, όμως είδαμε και φέτος ότι το Μαρούσι που πήρε την άνοδο δεν επένδυσε πολλά, αλλά είχε ένα πολύ καλό σύνολο για χρόνια. Και το Ψυχικό είχε τον «κορμό» του. Υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία στο Final-4  για την ομάδα που τερμάτισε ψηλά στη βαθμολογία κι αυτό επιβραβεύει την πορεία στην κανονική περίοδο».

Για το όφελος από την παρουσία των ξένων παικτών που δεν αποτέλεσε «εμπόδιο» για τη συμμετοχή των νέων Ελλήνων: «Εγώ στο μυαλό μου είχα τα πρωταθλήματα από το 1992 μέχρι το 2010 και έτσι εφάρμοσα τον κανονισμό με τους δύο ξένους. Αν δούμε αυτά τα χρόνια που εφαρμόστηκε βγήκαν και οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες. Και αυτό συνέβη όπως είχαμε κι επιτυχίες της Εθνικής ομάδας σε όλες τις ηλικίες. Όπως είδαμε, πέρα από την ποιότητα ανέβηκε και ο χρόνος των νέων Ελλήνων, ενώ σταμάτησε η «ανακύκλωση» των ίδιων προσώπων στις ομάδες. Όμως βλέπουμε ότι ενώ πέρσι κατέκριναν αυτή τη κίνηση, φέτος κανένας δεν μίλησε για αυτό, αλλά ασχολήθηκε με το ότι δεν υπήρχε instant replay. Παράλληλα, υπάρχει το bonus για τη συμμετοχή των νέων παικτών, ενώ οι ομάδες είχαν σημαντικά έσοδα από τον χορηγό, αλλά και τη φορολογία του στοιχήματος».

Για το πότε θα έχουμε σαφή εικόνα των ομάδων που θα αγωνίζονται στην Elite League τη νέα σεζόν: «Πιστεύω ότι μέχρι τις 20 Ιουνίου θα γνωρίζουμε, αφού την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσουμε να γίνει αίτηση συμμετοχής».

Για τις wild cards και πόσες ομάδες έχουν ενδιαφερθεί: «Έχουμε ήδη επτά ομάδες που αιτούνται wild card στην Elite League».