Αδριατική Λίγκα

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα προσχωρήσουν όπως φαίνεται στην Αδριατική Λίγκα, καθώς οι ομάδες φέρεται να αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να γίνει διεύρυνση της ABA τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Οι συζητήσεις που έγιναν για την προσχώρηση του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα ήταν πολλές, ωστόσο, μετά και από την τελευταία γενική συνέλευση έγινε κατανοητό ότι οι ομάδες δεν επιθυμούσαν την παρουσία των “ερυθρόλευκων” στο επόμενο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Eurohoops“, η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι προσκεκλημένη στην επόμενη γενική συνέλευση, αλλά δεν θα δώσει το παρών. Έτσι, θα πρέπει να θεωρείται οριστική η απόφαση να προσχωρήσει στη Λίγκα, ενώ ένα ακόμα πρόβλημα είναι και οι ημερομηνίες όλων των διοργανώσεων, εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα εθνικά πρωταθλήματα των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα έπρεπε να αλλάξουν τα προγράμματά τους και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εδώ έρχεται να εμπλακεί η FIBA, η οποία έχει ζητήσει από όλα τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου 2020, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά και των προ-ολυμπιακών τουρνουά που θα διεξαχθούν.

Αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει ουσιαστικά την επιθυμία του Ολυμπιακού να αγωνιστεί στην Αδριατική Λίγκα, αλλά με τα τωρινά δεδομένα κάτι τέτοιο φέρεται να είναι πολύ δύσκολο για την προσεχή χρονιά. Βέβαια, η πόρτα της Λίγκας μένει… ανοιχτή, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ενημέρωση.