Ιωάννα Δίελα

Η Ιωάννα Δίελα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, για τις φιλοδοξίες της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ 2023.

Η Εθνική Γυναικών συνεχίζει την σκληρή δουλειά με καθημερινές προπονήσεις μετρώντας αντίστροφα για τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ (15-25/6, Σλοβενία και Ισραήλ).

Η Ιωάννα Δίελα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα, η οποία θέλει να διορθώσει τα λάθη της και να δώσει έμφαση στην λεπτομέρεια, προκειμένου στο Ισραήλ να παρουσιάσει όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Το γεγονός βέβαια ότι η Εθνική Γυναικών θα βρεθεί για άλλη μια φορά μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

“Είναι τεράστια επιτυχία για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ που είμαστε παρούσες σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση για ακόμα μια φορά. Βρισκόμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα δώσουμε ότι έχουμε για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”, αναφέρει η Δίελα.

Η έμπειρη φόργουορντ απέναντι στην Ιταλία έζησε μαζί με τις συμπαίκτριές την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο 2ο Τουρνουά “Βάσω Μπεσκάκη”.

“Στο τουρνουά “Βάσω Μπεσκάκη” το γήπεδο του Αγίου Θωμά στον αγώνα με την Ιταλία γέμισε. Ήταν μεγάλη χαρά να βλέπεις τόσο κόσμο όλων των ηλικιών μέσα στο γήπεδο και είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά σε αγώνες μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν μας κάνει υπερήφανες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας”.

Η προσοχή πλέον εστιάζεται στις προπονήσεις εκεί που η Εθνική Γυναικών δουλεύει για να διορθώσει τις αδυναμίες της.

“Σίγουρα από τα φιλικά βγάζεις κάποια σημαντικά συμπεράσματα, βλέπεις τις αδυναμίες σου και σκοπός σου είναι να τις διορθώσεις. Έχουμε μια βδομάδα μέχρι να φύγουμε για το Ισραήλ όπου θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας και πάνω στους αντιπάλους μας. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά στο παρκέ”.

Όσο για το τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την Εθνική Γυναικών η Δίελα επισημαίνει:

“Η άμυνα και η ψυχή που βγάζουμε στο γήπεδο. Μπορεί στο τελευταίο φιλικό να μην πήγαν καλά τα πράγματα, αλλά έχουμε δείξει ότι αν έχουμε ψυχή και δώσουμε έμφαση στην άμυνα μπορούμε να τα καταφέρουμε”.