Ο αγώνας άρχισε με τριάντα λεπτά καθυστέρηση (στις 19:30), εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος στα ρολόγια, πάνω από στις μπασκέτες. Αυτό έφερε ένα ωραίο... τρολάρισμα του ελληνικού συλλόγου στα social media, όμως τελικά βρέθηκε μια αναγκαστική λύση.
Δυστυχώς, αυτή η αναμονή ''πάγωσε'' το μυαλό των ''κυανοκιτρίνων'' που μπήκαν πολύ νωθρά και βρέθηκαν από την αρχή στο -16 (18-2 στο 7')! Ο Κρόφορντ και ο Χάγκινς σημείωσαν το 12-2, με τον Χρήστο Σαλούστρο να ευστοχεί για το πρώτο ελληνικό καλάθι στο 5'. Ο φόργουορντ του Περιστερίου ήταν ο βασικός άξονας, ώστε να τρέξει ένα σερί 10-7 μέσα σε τρία λεπτά, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 25-12.
Η αντεπίθεση ξεκίνησε από το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Στίβεν Γκρέι να εκτελεί από την περιφέρεια. Μαζί του στη δημιουργία ο Σκούτσι Σμιθ που βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι. Ο Βασιλιάουσκας προσπάθησε να ξεκολλήσει την ομάδα του Μάρκοβιτς που δέχθηκε 24 πόντους. Μάλιστα, ο Σμιθ έριξε τη διαφορά στο -6, 42-36, για το πρώτο ημίχρονο.
Το πρώτο προβάδισμα ήρθε μέσα σε τρία λεπτά χάρη σε δυο τρίποντα του Γκρέι και ένα λέι-απ του Βασιλόπουλου για το 44-42 (σερί 8-0) στο 23'. Το νερό μπήκε στο... αυλάκι, η άμυνα μασούσε... σίδερα και ο Σαλούστρος ισοφάρισε (52-52) με τρίποντο στο 28'. Στην εξίσωση μπήκε και ο Χάτσερ που σκόραρε για το 56-52 στο 30'.
Η παράσταση των ''Πριγκίπων της δυτικής όχθης'' κορυφώθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου κατάφερε στο δεύτερο μέρος να δεχθεί μόλις 22 πόντους, ενώ στην πρώτη περίοδο είχε δεχθεί 25! Αυτό ήταν και το βασικό κλειδί του αγώνα, η άμυνα. Τρίποντο του Μπλέικ στο 31', οι βολές του Χάτσερ και τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Σμιθ, σφράγισαν το μεγάλο ''διπλό'' της πρεμιέρας μετά από 15 χρόνια στην Τουρκία.
Τα δεκάλεπτα: 25-12, 42-36, 52-56, 64-70
Τα στατιστικά:
Τα highlights του αγώνα:
https://youtu.be/JwLVBK0CpR4
Διαβάστε επίσης:
Basketball Champions League: Ολόκληρο το πρόγραμμα των ομίλων