Διονυσία Αλεξανδρή

H Διονυσία Αλεξανδρή παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και αναφέρθηκε στη μάχη των προκριματικών που θα δώσει η Εθνική Γυναικών για την πρόκριση στο Eurobasket 2023.

Με δύο αγώνες απέναντι σε Μεγάλη Βρετανία (11/11) και Πορτογαλία (14/11) μπαίνει την επόμενη εβδομάδα η Εθνική Γυναικών στη μάχη των προκριματικών του Eurobasket 2023.

Το καλό ξεκίνημα είναι το ζητούμενο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκειμένου να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Ένας στόχος που είναι εφικτός όπως αναφέρει η Διονυσία Αλεξανδρή. “Σαφέστατα η πρόκριση είναι εφικτή και αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Θέλουμε να δώσουμε το «παρών» και πάλι σε Eurobasket, εκεί άλλωστε που αξίζει να βρίσκεται η Εθνική Γυναικών και πιστεύω ότι η ομάδα μας έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει”.

Η προσοχή στρέφεται στον πρώτο χρονικά αγώνα, αυτόν με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία. “Η προετοιμασία μας είναι μικρή, αλλά αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένες σε αυτό που θα μας ζητήσει ο προπονητής  μας. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και η προσοχή μας στρέφεται στον πρώτο χρονικά αγώνα, αυτόν απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. Η αντίπαλός μας διαθέτει μια δυνατή και πλήρης ομάδα και μέσα στην έδρα της είναι ακόμα πιο επικίνδυνη. Θεωρώ ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε”. 

Μιλώντας για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Εθνική Γυναικών ανέφερε: “Το πάθος και η ψυχή μας είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της Εθνικής Γυναικών. Χωρίς αυτά δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Επίσης έχουμε ενθουσιασμό στο παιχνίδι μας και δεν παρατάμε καμιά φάση. Παλεύουμε μέχρι τέλος και έτσι θα κάνουμε και στα τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας”.

Η Διονυσία Αλεξανδρή δεν κρύβει ότι περιμένει τον κόσμο της Ξάνθης να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής Γυναικών στον αγώνα με την Πορτογαλία (14/11).“Η επαρχία έχει δείξει ότι αγαπάει τον αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ. Περιμένουμε τους φιλάθλους της Ξάνθης να έρθουν στο γήπεδο, να μας στηρίξουν και να χαρούν το παιχνίδι μαζί μας. Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο χρόνο μας είχε λείψει ο κόσμος από τα γήπεδα. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν αθλητή ή μια αθλήτρια να αγωνίζεται με κόσμο στις εξέδρες”.