Για δεύτερη συνεχή χρονιά η δωρεά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods στην ΕΛΠΙΔΑ και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ειδικά για τα παιδιά.

Για μία ακόμη χρονιά, η  KAE Παναθηναϊκóς Superfoods επισκέφτηκε σύσσωμη την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» για να μοιράσει δώρα, αγάπη και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

H Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Μάνο Παπαδόπουλο, τον προπονητή Τσάβι Πασκουάλ, τους παίκτες και τους παράγοντες και τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη χαρά που δίνουν στα παιδιά με την πρωτοχρονιάτικη επίσκεψή τους, την παρουσία τους, τα δώρα και την διαρκή τους στήριξη.

Η επίσκεψη όμως είχε και συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ τίμησε τον Παναθηναϊκό και τον ανακήρυξε «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020».

Ο θεσμός του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» ή αλλιώς στα αγγλικά «Champion for Hope» καθιερώνεται φέτος από τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ με βάση τα διεθνή πρότυπα, είναι διετής, και θα απονέμεται μέσα στη χρονιά σε κορυφαίες αθλητικές ομάδες και αθλητές που στέκονται δίπλα στον Σύλλογο και συμβάλλουν στο έργο του τόσο με την παρουσία τους κοντά στα παιδιά όσο και με τη διάδοση των μηνυμάτων μας μέσα από το σπουδαίο τους έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως είπε η κα Βαρδινογιάννη στην ομιλία της:  «Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού έχει πλέον καθιερωθεί στον χώρο αυτόν από την διοίκηση και τα μέλη της ομάδας σας και αυτό δηλώνει τη μεγάλη σας κοινωνική ευαισθησία. Η επιθυμία σας να μεταδώσετε τη δύναμη και την αγωνιστικότητα στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ που δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα για την ζωή τους είναι πολύτιμη συμβολή στο έργο μας και ανεκτίμητη βοήθεια στα παιδιά καθώς η ψυχολογική στήριξη και η ενθάρρυνση παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη μάχη τους κατά του καρκίνου.

Για τον λόγο αυτό, για την διαρκή  παρουσία σας στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών, ο Σύλλογός μας αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα Μπάσκετ του Παναθηναϊκού απονέμοντάς της τον τίτλο «Πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔΑ».

Η ιστορική πορεία της ομάδας και οι μεγάλες της διακρίσεις σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους  και εμάς ακόμα περισσότερο καθώς μέσα από την αποστολή του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» αναλαμβάνουν αυτόν τον επίσημο ρόλο που καθιερώνουμε, και συνδυάζοντας το έργο τους με τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ θα μεταφέρουν όπου μπορούν το μήνυμα της στράτευσης και της προσφοράς για το άρρωστο παιδί.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών και των παιδιών μας, καλωσορίζω τον Παναθηναϊκό στην οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ και τον ευχαριστώ θερμά γιατί δίπλα στα 6 αστέρια του Πρωταθλητή Ευρώπης θα ακολουθεί και το δικό μας αστεράκι του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ».

Το Τιμητικό Δίπλωμα και το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσωπικά, τον οποίο η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε για τη στήριξή του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον, κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, άξιο συνεχιστή της μεγάλης προσφοράς της οικογένειάς του στον ελληνικό αθλητισμό, τόσο για την διαρκή προσωπική του συμπαράσταση και στήριξή του στο έργο μας».

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε θερμά την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και υπογράμμισε ότι αυτό το «Πρωτάθλημα της ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι πιο σημαντικό από μια Euroleague! Και έκλεισε με την ανακοίνωση της δωρεάς φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ που θα κάνει η οικογένειά του για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ΕΛΠΙΔΑ και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ειδικά για τα παιδιά.

Οι παίκτες που ήταν παρόντες, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους  δίνοντας μεγάλη χαρά στα παιδιά και ήταν οι Κένι Γκάμπριελ, Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Κέι Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον, Ζακ Όγκαστ, Ματ Λοτζέσκι, Τζέιμς Γκιστ, Μάρκους Ντένμον, Λούκας Λεκαβίτσιους, Κώστας Μήτογλου, Ίαν Βουγιούκας, Γιώργος Καλαϊτζάκης  και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Εκτός από τον προπονητή Τσάβι Πασκουάλ, τους παίκτες συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Θέμης Καρβουντζής, ο Διευθυντής Λειτουργίας Γιώργος Μοιρέας, ο βοηθός προπονητής Γιώργος Βόβορας,  η Διευθύντρια marketing Μαρία Γκούμα, όπως και η Κωνσταντίνα Μαχειμάρη από το τμήμα marketing.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του αστεριού με το όνομα της ομάδας στον «Τοίχο των Αστεριών» του Ογκολογικού Νοσοκομείου, γεγονός που ενθουσίασε και συγκίνησε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες: ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η αναπλ. Διοικήτρια, κυρία Άννα Ζωηρού, τα μέλη τους Δ.Σ. της ΕΛΠΙΔΑΣ: Καθ. Αικατερίνη Μεταξωτού, κα Ντόρα Δημοπούλου, κα Ελένη Σαμαρά, κα Κέττυ Φιλιππίδου, κα Ρίτα Μωραϊτάκη, κα Ντίνα Πριτσιβέλη, και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»κα Ινώ Κωνσταντοπούλου.