Από τη θητεία του στον Αιολικό Βόλου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο προπονητής Αντώνης Μάνος, που άφησε το δικό του στίγμα, ειδικά στον Βόλο που δραστηριοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Η τελευταία του ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, όπου ήταν υπεύθυνος των Ακαδημιών.

Στην ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός Βόλου σημείωσε:

“Δίδαξε ήθος, αρχές και αξίες. Στα χέρια του μεγάλωσαν πολλές γενιές αθλητριών και αθλητών του μπάσκετ. Ο Αντώνης Μάνος έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι στο φως.

Τόσο νωρίς, τόσο αιφνίδια. Πριν δύο χρόνια δούλευε στον Ολυμπιακό μας, μεταλαμπαδεύοντας αρχές και αξίες στα νέα παιδιά. Καλό ταξίδι, Αντώνη Μάνο, θα σε θυμόμαστε πάντα με μεγάλη αγάπη.

Ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες στα παιδιά μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αξέχαστου Αντώνη Μάνου”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Αιολικός Βόλου, στον οποίο ο Αντώνης Μάνος είχε εργαστεί για δύο χρόνια:

“Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας προπονητή Αντώνη Μάνου.

Έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή που ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Πόσο άδικο και απρόσμενο!

Ηταν τόσο ξεχωριστός άνθρωπος .Η απώλεια του είναι μεγάλο πλήγμα για όλον τον μπασκετικό κόσμο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ο Αντώνης Μάνος διετέλεσε για δύο χρόνια προπονητής στη νεανική ομάδα του Αιολικού και είχε επιτυχημένη πορεία.

Ο Μάνος Αντώνης γεννήθηκε στο Βόλο το 1965.

Ήταν τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής Αγωγής Βελιγραδίου, με ειδικότητά στην καλαθοσφαίριση και εξειδίκευση στην προπονητική (Α’ κατηγορίας δίπλωμα). Επίσης είχε δεύτερη ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή.

Ως προπονητής, είχε εργαστεί σχεδόν σε όλες τις ομάδες της πόλης, αρχίζοντας από το 1990 στον ΓΣ ΒΟΛΟΥ (κορασίδες-πανελλήνια νίκη), στον ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟ (Τοπικό πρωτάθλημα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ (Αντρικό Β’ Εθνική), ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Αντρικό 3 χρόνια 3 κατηγορίες), ΑΝΑΛΗΨΗ ΒΟΛΟΥ (Κορασίδες-Νεάνιδες-συμμετοχή σε πανελλήνια πρωταθλήματα), BC VOLOS (Ακαδημίες).

Επίσης από το 2000 έως 2004 εργάστηκε στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ.

Τα έτη 2019-21 ήταν  προπονητής στη νεανική – ανδρική μας ομάδα με πολλές επιτυχίες”!

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Αντώνη Μάνου εξέδωσε και η ΕΟΚ

“Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Ευάγγελος Λιόλιος, εκφράζουν τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του προπονητή Αντώνη Μάνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο εκλιπών ήταν επί σειρά άνθρωπος ένας “εργάτης” του μπάσκετ με επίκεντρο την πόλη του Βόλου, όπου είχε εργαστεί σε πολλές ομάδες, αλλά και με έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης, όπου κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί και με την Ομοσπονδία.

Η συμβολή του στην εξάπλωση του αθλήματος και τη διάδοσή του στα νέα παιδιά με σωστό τρόπο και αρχές, αναγνωρίζεται από όλους και είναι αξιομνημόνευτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει”