Ως τεράστια ενίσχυση για τους Ντένβερ Νάγκετς χαρακτήρισε την απόκτηση του Γιόνας Βαλαντσιούνας ο προπονητής τους, Ντέιβιντ Έιντελμαν.

Με δήλωσή του στη Denver Post για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Νάγκετς, που πήραν μέσω trade με τους Σακραμέντο Κινγκς, τον Βαλαντσιούνας, ο Έιντελμαν σημείωσε:

“Είναι ένας “καθαρός” και καθιερωμένος σέντερ εδώ και μια δεκαετία, που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στο γήπεδο.

Όταν λέω πλέι μέικερ-σέντερ, εννοώ έναν παίκτη μέσω του οποίου το παιχνίδι μπορεί να καθοδηγηθεί στην επίθεση. Δεν νομίζω ότι θα πιάσει την μπάλα και θα τρέξει στο τρανζίσιον.

Αλλά ήδη κάνουμε κάποια πράγματα που του ταιριάζουν, όπως το σύστημα των πέντε παικτών έξω, οι ντρίμπλες-πάσες στην άλλη πλευρά, το παιχνίδι post απέναντι σε πιο κοντούς παίκτες.

Δεν είναι ο αριθμός των ασίστ το σημαντικό για μένα. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι η ικανότητά του να κυκλοφορεί την μπάλα. Για αυτό είναι μια τεράστια ενίσχυση για εμάς.

Ανυπομονώ να έρθει και να προσαρμοστεί”.