Εθνική Γυναικών

Η Εθνική Γυναικών είναι έτοιμη να ταξιδέψει στη Ρόδο για τους αγώνες της με την Εσθονία και τη Μεγάλη Βρετανία για την προκριματική φάση του EuroBasket 2023!

Η Ελλάδα θα παίξει στη Ρόδο με την Εσθονία (24/11, 18:00) και τη Μεγάλη Βρετανία (27/11, 18:00), σε δύο αγώνες για τα προκριματικά του EuroBasket 2023.

Όπως αναφέρει η ΕΟΚ:

“Θα είναι οι δύο βασικές εκδηλώσεις αυτήν την εβδομάδα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίρνει την πρώτη θέση. Δεν θα είναι οι μόνες ομάδες, καθώς θα γίνουν παράλληλες δράσεις που θα γεμίσουν το νησί μπάσκετ με δύο από τις κορυφαίες αθλήτριες του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Άννη Κωνσταντινίδου και την Εβίνα Μάλτση να δίνουν το… παρούσα.

Η Μάλτση υπεύθυνη πλέον για την προώθηση του μπάσκετ γυναικών, θα ταξιδέψει στο νησί των Ιπποτών από τις 20 Νοεμβρίου, μαζί με την αποστολή της Εθνικής Ομάδας και θα επισκεφθεί δημοτικά σχολεία, τοπικούς συλλόγους, τις προπονήσεις της μικτής Δωδεκανήσου και θα παίξει με τα παιδιά, βοηθώντας την αγάπη τους για την πορτοκαλί μπάλα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Το ίδιο θα κάνει και μία άλλη μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ, η Άννη Κωνσταντινίδου, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη του μπάσκετ γυναικών, η οποία θα ταξιδέψει δύο μέρες αργότερα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ημερίδα για προπονητές που διοργανώνει το εκπαιδευτικό τμήμα της ΕΟΚ, ενώ θα γίνουν συζητήσει και ενημερώσεις προς μαθητές, μαθήτριες, αθλήτριες και γονείς. Μαζί θα… προσγειωθούν στη Ρόδο και τα προγράμματα “Τρίποντα στα Σχολεία» και “Her World, Her Rules” που θα συστήσουν το μπάσκετ σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Βασικό στοιχείο όλων αυτών των παράλληλων δράσεων είναι οι άνθρωποι της Ρόδου και ασχολούνται με το μπάσκετ να μιλήσουν γι’ αυτό, να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις, αλλά και προβληματισμούς, βοηθώντας το άθλημα που όλοι αγαπάμε να ανθίσει ακόμη περισσότερο σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας.”

Στο τεύχος του AllStar Basket, που κυκλοφορεί από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ για την Εθνική Γυναικών και όσα είπε η Κατερίνα Σωτηρίου για τη νέα πρόκληση. 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Γυναικών: Έτοιμη να διεκδικήσει τη δική της πρόκριση σε ένα μεγάλο ραντεβού! (vid)

Εθνική Γυναικών: Οι κλήσεις για τους αγώνες με Εσθονία και Μ.Βρετανία στη Ρόδο

Εθνική Γυναικών: Στη Ρόδο με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία

EuroBasket Γυναικών: Η FIΒΑ απέκλεισε Ρωσία και Λευκορωσία από τα προκριματικά

Εθνική Γυναικών: Το πανόραμα του 7ου ομίλου στα προκριματικά του Eurobasket 2023