Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο κύπελλο με την Ιορδανία να αποτελεί την πρώτη αντίπαλο (26/8, 11.45) στον Γ’ όμιλο της διοργάνωση, στη Μανίλα και τη «Mall of Asia Arena».

Ο Μάριος Μπατής ένας από τους συνεργάτες του Δημήτρη Ιτούδη, κάνει «φύλλο και φτερό» ην Ιορδανία, επισημαίνοντας τα σημεία στα οποία θα εστιάσει η ελληνική ομάδα.

“Οι πρεμιέρες των μεγάλων διοργανώσεων πάντα έχουν ιδιαιτερότητες και το πρώτο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι να φανούμε σοβαροί στο γήπεδο, ξεκινώντας από την αμυντική μας λειτουργία.

Η Ιορδανία έχει σημείο αναφοράς τους ψηλούς της, τόσο τον Ντουβερίογλου ο οποίος είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, στην Ευρωλίγκα με τη Φενερμπαχτσέ, όσο και τον νατουραλιζέ τους, τον Χόλις Τζέφερσον. Είναι δύο σημαντικοί στόχοι για να τους σταματήσουμε με την αμυντική μας λειτουργία” υποστήριξε αρχικά ο Μάριος Μπατής, δίνοντας την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η Εθνική ομάδα.

Και συνέχισε: “Βασική μας επιδίωξη μας είναι να βάλουμε πίεση στα γκαρντ τους, μια τριάδα με τον Ιμπραχήμ να είναι κυρίως δημιουργικός και τους Χαβάς και Μπσάι να είναι περισσότερο σκόρερ.

Πρέπει λοιπόν, να τους βάλουμε μεγάλη πίεση, να κλέψουμε μπάλες, να τους σπρώξουμε σε λάθη και να βρούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία εύκολους πόντους στο transition παιχνίδι”.

Ο Μάριος Μπατής εξήγησε πως “περιμένουμε και άμυνες ζώνης που χρησιμοποιεί πολύ η Ιορδανία, έχουμε δουλέψει αρκετά σε αυτό το κομμάτι για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ελεύθερα σουτ και φυσικά να “χτυπήσουμε” και τον Ντουβερίογλου, να τον κουράσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού”.

Και κατέληξε: “Πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα, τον οποίο θα βρούμε μέσα από την επίθεσή μας και έτσι να μπορέσουμε να ελέγξουμε και την εξέλιξη του παιχνιδιού”.