Δημήτρης Βαρβούνης
O Δημήτρης Βαρβούνης, συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου

Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει την Ιταλία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, σήμερα (19:00, LIVE STREAMING), στη Νις της Σερβίας.

Ο Δημήτρης Βαρβούνης, συνεργάτης του Βαγγέλη Ζιάγκου στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, αναφέρθηκε στο πρώτο αυτό βήμα στη διοργάνωση και στην ιταλική ομάδα.

“Οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες”, τονίζει ο Βαρβούνης και προσθέτει:

“Η Ιταλία είναι μια ομάδα υπολογίσιμη με ατομικό ταλέντο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα παιδιά μας. Σε όλη την προετοιμασία δούλεψαν σκληρά και με απόλυτη συγκέντρωση. Κοιτάμε την κάθε κατοχή ξεχωριστά.

Σημασία έχει να μπούμε στο γήπεδο να παλεύουμε από την πρώτη ως την τελευταία φάση ως ομάδα. Και να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα. Έχουμε να κάνουμε με έναν αντίπαλο που στηρίζεται στον αιφνιδιασμό και σε ατομικές φάσεις, πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός. Είναι μια ομάδα πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ με παιδιά με μεγάλη αθλητικότητα.

Εμείς θα πρέπει να πάμε δυνατά σε κάθε φάση, σε κάθε ριμπάουντ, που είναι πολύ σημαντικό. Ξεκινάμε από την άμυνα. Γενικότερα η φιλοσοφία της δικής μας ομάδας και του κόουτς είναι να περνά η μπάλα και από τους πέντε παίκτες στο παρκέ”.

Η προϊστορία Ελλάδας-Ιταλίας U18

Οι δύο ομάδες δίνουν συχνά ραντεβού στο παρκέ σε επίπεδο Εφήβων. Συνολικά έχουν αναμετρηθεί 69 φορές. Η Ελλάδα μετρά 38 νίκες σε αυτούς τους αγώνες. Ο μέσος όρος σε επίθεση – άμυνα είναι 71.94-68.93.

Η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν ήταν στις 2 Ιουλίου του 1959 με τους Ιταλούς να επικρατούν 50-39.

Η τελευταία φορά ήταν φέτος και πάλι σε ένα φιλικό, στο πλαίσιο τους Διεθνούς Τουρνουά στο Λογρόνιο, στις 16 Ιουλίου όπου η Ελλάδα νίκησε 76-59.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Εφήβων: Πρεμιέρα με Ιταλία στο Ευρωπαϊκό U18 (19:00, LIVE STREAMING)

Εθνική Εφήβων: Χρήσιμες βάσεις “Διπλής Καριέρας”

Ζιάγκος: “Αγωνιστικά και πνευματικά έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό”

Σαμοντούροβ: “Ο στόχος μας είναι να πάρουμε κι εμείς μετάλλιο”

Εθνική Εφήβων: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (vid)