Η Εθνική ομάδα από τη Δευτέρα (31/7) ανεβάζει στροφές καθώς μπαίνει στον κύκλο των φιλικών προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του προετοιμάζονται έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες (Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης και Τάϊλερ Ντόρσεϊ) και πλέον περιμένουν τι θα γίνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον αδερφό του Κώστα, οι οποίοι αμφότεροι έχουν θέματα με τα γόνατα τους, έπειτα από τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν πριν από λίγο καιρό.

Οι δυο παίκτες απουσιάζουν από την προετοιμασία (ο Γιάννης βρίσκεται στη Νιγηρία) αλλά εκτιμάται πως εντός της εβδομάδας θα ληφθεί απόφαση αρχικά για τον Κώστα Αντετοκούνμπο και στη συνέχεια θα εκτιμήσουν την κατάσταση του Γιάννη.

Οι πιθανότητες οι δυο παίκτες να βρίσκονται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι πολύ λίγες, καθώς πλέον η Εθνική ομάδα ξεκινάει τα φιλικά και ακόμη παραμένει άγνωστο το πότε θα μπουν στο γήπεδο τα δυο αδέρφια.

Αντίθετα, πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ακόμη παραμένει εκτός λόγω του προβλήματος στον ώμο που δεν θα του επιτρέψει να πάρει μέρος στο πρώτο φιλικό με την Σλοβενία εκτός έδρας, αλλά θα είναι στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη στη συνέχεια.

Όσον αφορά τον Θανάση Αντετοκούνμπο που ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο του με τους Μιλγουόκι Μπακς αναμένεται τη Δευτέρα (31/7) για να μπει ξανά στο πρόγραμμα των προπονήσεων της Εθνικής ομάδας.

Ουσιαστικά η Εθνική ομάδα θα ταξιδέψει την Τρίτη (1/8) για τη Σλοβενία και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεση του τον Γιάννη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, τον Ιωάννη Παπαπέτρου και ενδεχομένως τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Κι αν συνυπολογιστούν οι απουσίες των Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ, μιλάμε για την πιο αποδυναμωμένη Εθνική ομάδα των τελευταίων ετών.