Εθνική

Η Εθνική ομάδα είχε μία νίκη και μία ήττα στους τελευταίους, αδιάφορους βαθμολογικά, αγώνες της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αρκετά ήταν τα νέα πρόσωπα που αγωνίστηκαν στην Εθνική μας, όπως αναφέρει και το σχετικό αφιέρωμα της ΕΟΚ:

“Η Εθνική Ανδρών έκλεισε το τελευταίο παράθυρο  της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με μία νίκη επί της Σερβίας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και σε ένα γεμάτο γήπεδο στα Άνω Λιόσια και μια ήττα στη Ρίγα από τη Λετονία, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη εξασφαλίσει από το παράθυρο του Νοεμβρίου την πρόκριση στην τελική φάση.

Συνολικά πέντε παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στα γαλανόλευκα. Ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Τζορτζ Πάπας κατέγραψαν την πρώτη τους συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών στον αγώνα με τη Σερβία.

Ο Γιώργος Τανούλης και ο Λευτέρης Μαντζούκας αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών στον αγώνα με τη Λετονία. Οι δυο τους, όπως και ο Πάπας σημείωσαν και τους πρώτους πόντους τους με την Εθνική Ανδρών, στη Ρίγα.

Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Βασίλης Τολιόπουλος στον αγώνα με τη Σερβία και στη δεύτερη συμμετοχή τους με την Εθνική Ανδρών έστειλαν την μπάλα μέσα από το διχτάκι για πρώτη φορά, σημειώνοντας από τρεις πόντους. Ο δεύτερος σημείωσε οχτώ πόντους στον αγώνα με τη Λετονία.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος συνέτριψαν τα προηγούμενα ατομικά τους ρεκόρ πόντων στον αγώνα των Άνω Λιοσίων. Ο πρώτος σημείωσε 23 πόντους και ο δεύτερος 28.

Το δικό τους ρεκόρ βελτίωσαν οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Νίκος Χουγκάζ με 10 και 8 αντίστοιχα.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 32 ομάδες που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Το πανόραμα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στην Ευρώπη