Στο Β’ γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε από τη FIBA η Εθνική μας ομάδα, για την κλήρωση των προκριματικών του Eurobasket 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Η FIBA προχώρησε σε καταρτισμό των γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης της Δευτέρας στο Μόναχο και η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Σλοβενία, Κροατία, Ρωσία.

Στην κλήρωση των προκριματικών θα συμπεριληφθούν και οι τέσσερις διοργανώτριες ομάδες, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία και Γεωργία, οι οποίες θα παίξουν στα προκριματικά, αλλά έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στα τελικά!

Στους ομίλους που θα τοποθετηθούν οι διοργανωτές, οι ομάδες που θα προκριθούν θα είναι δύο, ενώ στους υπόλοιπους ομίλους, την πρόκριση στα τελικά θα πάρουν οι τρεις πρώτοι!

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

 

Οι 32 ομάδες θα κληρωθούν σε 8 γκρουπ των 4 ομάδων, όπου θα πάρουν μέρος και οι ομάδες που θα φιλοξενήσουν έναν όμιλο Eurobasket, όπως η Ιταλία, η Τσεχία, η Γεωργία και η Γερμανία.

Οι τρεις καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στο Eurobasket.

Στους ομίλους που συμμετέχουν οι τέσσερις διοργανωτές, θα προκριθούν οι ομάδες που φιλοξενούν όμιλο και οι δύο καλύτερες της βαθμολογίας.

Οι ομάδες από το 1ο γκρουπ θα δυναμικότητας, θα κληρωθούν με τις ομάδες από το 4ο, το 5ο και το 8ο γκρουπ.

Οι ομάδες του 2ου γκρουπ θα κληρωθούν με τις ομάδες από το 3ο, το 5ο και το 7ο γκρουπ.

Ασφαλώς σε έναν ομιλο δεν μπορούν να υπάρχουν δύο διοργανώτριες ομίλων της τελικής φάσης του Eurobasket.

Ο καταρτισμός των ομάδων σε γκρουπ δυναμικότητας έγινε με βάση το FIBA World Ranking presented by NIKE.

Το σκηνικό των προκριματικών (το 8ο γκρουπ δυναμικότητας) θα σχηματιστεί τελεσίδικα όταν ο τρίτος γύρος των Pre Qualifiers ολοκληρωθεί, με τις ομάδες να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη σε έξι αγωνιστικές που θα γίνουν από τις 3 Αυγούστου μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν θα ολοκληρώσουν τον αριθμό των 32 ομάδων των Προκριματικών.

Οι αγώνες πρόκρισης για το Eurobasket 2021 θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους όπου κάθε περίοδος θα περιλαμβάνει 2 αγώνες:

17-25 Φεβρουαρίου 2020

23 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2020

και 15-23 Φεβρουαρίου 2021

Προς όφελος των παικτών και των ομάδων, η FIBA αποφάσισε να αφαιρέσει ένα Παράθυρο αγώνων και να συμπυκνώσει τη διαδικασία σε τρεις χρονικές περιόδου και όχι 4 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.