Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τα αιτήματα των ισραηλινών ομάδων σχετικά με τις εναλλακτικές έδρες που θα χρησιμοποιήσουν τη νέα σεζόν.
Συγκεκριμένα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αγωνίζεται στο Βελιγράδι, ενώ η Χάποελ Τελ Αβίβ στη Σόφια.
Στη σερβική πρωτεύουσα θα δίνει και η Χάποελ Ιερουσαλήμ τις εντός έδρας αναμετρήσεις της για το EuroCup.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η Euroleague Basketball ενέκρινε εναλλακτικές τοποθεσίες για τους εντός έδρας αγώνες των ισραηλινών ομάδων αναφορικά με την περίοδο 2025-26, λόγω της αδυναμίας διοργάνωσης αγώνων στη χώρα, λόγω της τρέχουσας κατάστασης.
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Χάποελ Ιερουσαλήμ πρότειναν να φιλοξενήσουν όλους τους εντός έδρας αγώνες τους στο Βελιγράδι.
Η Μακάμπι θα παίξει στο “Aleksandar Nikolić Hall”, ενώ η Χάποελ στο “Ranko Žeravica Sports Hall”.
Η Χάποελ Τελ Αβίβ πρότεινε να δώσει τους εντός έδρας αγώνες της στην Arena 8888 της Σόφιας, με επιλεγμένους αγώνες να διεξάγονται στο Arena Botevgrad όταν δεν είναι διαθέσιμη η Arena 8888.
Οι ισραηλινές ομάδες έπαιξαν τους εντός έδρας αγώνες τους τις δύο τελευταίες σεζόν σε εναλλακτικές τοποθεσίες λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή, με στόχο πάντα τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων.
Η Euroleague Basketball θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, διατηρώντας παράλληλα επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, και θα ανακοινώσει τυχόν τροποποιήσεις σχετικά με τις παραπάνω αποφάσεις σε περίπτωση που η κατάσταση στην περιοχή επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα”.