Ζαγκλής
Την έκδοση απέστειλε στον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA κ. Ανδρέας Ζαγκλής, και παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Ανδρέας Μουζουρίδης

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, απέστειλε στον Πρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, την εντυπωσιακή δίτομη έκδοση της Direction, για τη βιβλιοθήκη της ΚΟΕ.

Όπως αναφέρει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή:

“Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής απέστειλε στον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου τη δίτομη εγκυκλοπαίδεια των Ευρωπαϊκών Διασυλλογικών Διοργανώσεων 1957-2021 (ENCYCLOPEDIA – EUROPEAN CLUB COMPETITIONS 1957-2021) προς εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Την σημαντική αυτή έκδοση, παρέδωσε εκ μέρους του κ. Ζαγκλή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας κ. Ανδρέας Μουζουρίδης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου της ΚΟΕ στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Πρόκειται για μία επετειακή έκδοση στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90χρονα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FΙBA), στην οποία καταγράφονται αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία όλων των αγώνων και των συμμετοχών των ομάδων, των καλαθοσφαιριστών και των προπονητών, σε όλες τις διοργανώσεις των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων από το 1957 μέχρι σήμερα. Στην εγκυκλοπαίδεια ο αναγνώστης μπορεί φυσικά να ανατρέξει και να βρει όλα τα στοιχεία που αφορούν στις αντίστοιχες κυπριακές συμμετοχές. 

Προλογίζοντας την δίτομη εγκυκλοπαίδεια, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής σημειώνει ότι η έκδοση αποτελεί ένα τρόπο απόδοσης τιμών στους 23.000 καλαθοσφαιριστές, 1700 προπονητές και 2000 συλλόγους, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της περήφανης ιστορίας που δημιουργήθηκε από το 1957 μέχρι σήμερα, καθώς και των 50 Εθνικών Ομοσπονδιών της Ευρώπης.

Υπεύθυνος Ύλης για την έκδοση είναι ο Έλληνας δημοσιογράφος-ερευνητής Δημήτρης Καρύδας.

Μαζί με τη δίτομη εγκυκλοπαίδεια, ο κ. Μουζουρίδης παρέδωσε εκ μέρους του κ Ζαγκλή και την επετειακή έκδοση της FIBA υπό τον τίτλο “90 Iconic Moments 1932-2022” στην οποία καταγράφεται αντίστοιχως αριθμός (90) σημαντικών γεγονότων και αποφάσεων που λήφθησαν κατά το παρελθόν και συνέβαλαν στην δημιουργία και την ανάπτυξη της FIBA, μετατρέποντας την σε μία εκ των μεγαλύτερων διεθνών αθλητικών οργανισμών στον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τον κ. Ζαγκλή, όσο και τον κ. Μουζουρίδη, σημειώνοντας ότι οι εκδόσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές και μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την καταγραφή της ιστορίας της Καλαθόσφαιρας, και εφαλτήριο για περαιτέρω έρευνα.”

Την εγκυκλοπαίδεια της FIBA, σχεδίασε και υλοποίησε η DIRECTION, που εκδίδει και το μηνιαίο περιοδικό του μπάσκετ, AllStar Basket.