Το διαφημιστικό video του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 κυκλοφόρησε τη Δευτέρα η FIBA, 11 μέρες πριν από το τζάμπολ της διοργάνωσης που θα γίνει από 25/8 έως 10/9 στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία.

Στο video που δημιούργησε βρετανική εταιρία, πρωταγωνιστεί ο Σλοβένος σταρ των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, ο ΝΒΑερ Τζόρνταν Κλάρκσον (Γιούτα Τζαζ), ο οποίος θα παίξει με τις Φιλιππίνες από όπου έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή του, ο Ιάπωνας Γιούτα Γουατανάμπε και ο Κινέζος, Ζου Κι.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Λιουμπλιάνα για τον Ντόντσιτς, στο Σαν Αντόνιο για τον Κλάρκσον, στο Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας για τον Γουατανάμπε και στο Κινγκντάο της Κίνας για τον Κι.

Η καμπάνια φέρει το ένα από τα δύο σλόγκαν του Παγκοσμίου Κυπέλλου “nothing else matters” και στο σενάριο του διαφημιστικού video, κάθε παίκτης, αφήνει το χόμπι που έχει όταν δεν παίζει μπάσκετ, για να πάρει την μπάλα και να μπει στη δράση του Παγκοσμίου!

Ο Ντόντσιτς, παίζει σκάκι, κάνει ματ στον αντίπαλό του και έπειτα μεταφέρεται στο γήπεδο για να κάνει ό,τι γνωρίζει καλύτερα!

 

Δείτε την καμπάνια της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο πιο κάτω video: