Τουρκία-Γεωργόα

Πειθαρχικές διαδικασίες κατά των τεσσάρων παικτών που ενεπλάκησαν σε επεισόδια στο ματς Τουρκία-Γεωργία, καθώς και των ομοσπονδιών τους, κινεί η FIBA.

Φουρκάν Κορκμάζ και Ντούντα Σανάντζε είχαν μία έντονη στιγμή μεταξύ τους, προτού γίνει χαμός στους διαδρόμους έξω από τα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα, πέντε άτομα επιτέθηκαν στον Κορκμάζ και τον γυμναστή της ομάδας, με αποτέλεσμα η τουρκική ομοσπονδία να αξιώσει την εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας.

Αναλόγως έπραξε και η FIBA, η οποία την Πέμπτη (15/9) εξέδωσε ανακοίνωση με τις αποφάσεις της.

Αναλυτικά:

“Μετά από τις καταγγελίες και από τις δύο ομοσπονδίες σχετικά με τα όσα έγιναν στους διαδρόμους του γηπέδου μετά από το παιχνίδι ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γεωργία, η FIBA άνοιξε υπόθεση στις 5/9.

Μετά από προσεκτική εξέταση του υλικού από τις κάμερες η FIBA κινεί πειθαρχικές διαδικασίες για αντιαθλητική συμπεριφορά κατά των παικτών: Γκόγκα Μπιτάντζε, Ντούντα Σανάντζε, Φουρκάν Κορκμάζ και Τόρνικε Σενγκέλια, καθώς επίσης και των αντίστοιχων ομοσπονδιών.

Η FIBA έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές να παρουσιάσουν τη θέση τους στην έρευνα, προτού οριστικοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση και τιμωρία”.