Στην αγωνιστική του εικόνα στην Basket League, αλλά και την συνολική του εικόνα με το Περιστέρι, αναφέρθηκε ο Σιλβέιν Φρανσίσκο στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Τζάμπολ».

Ο Γάλλος γκαρντ εξήγησε τον λόγο της έλευσης του στην χώρα μας…. δείχνοντας τον Βασίλη Σπανούλη.

“Ήρθα για τον Σπανούλη. Όταν μιλήσαμε μαζί είχε τις ίδιες φιλοδοξίες, ξέρω ότι ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Ήθελα να μάθω από αυτόν. Είναι νικητής όπως και εγώ. Θέλει να παίζω με το ένστικτό μου και να νικάμε τα παιχνίδια από την άμυνα. Να παρακινώ τους συμπαίκτες μου και να ηγούμαι στο παρκέ, κάτι το οποίο και κάνω”, υποστήριξε ο Σιλβέιν Φρανσίσκο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του:

“Δεν απέρριψα ακριβώς την πρόταση. Πολλές φορές τα ΜΜΕ ξέρουν κάτι πριν από εσένα, μίλησα με τον ατζέντη μου και μου είπε πως η Μακάμπι ήθελε να με αποκτήσει και να με δώσει δανεικό σε μια άλλη ομάδα. Δεν απέρριψα την πρόταση, απλά δεν έγινε. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα να με δουν ομάδες αυτού του επιπέδου. Δεν πάλεψαν πολύ να με αποκτήσουν επειδή δεν είχα εμπειρία από την Ευρωλίγκα”.

Όσο για το που μπορεί να φτάσει το Περιστέρι, ο Φρανσίσκο ήταν ξεκάθαρος:

“Θέλουμε να μείνουμε στην πρώτη τριάδα, είχαμε και προσθήκες τον τελευταίο μήνα και δουλεύουμε ακόμα για να βελτιωθούμε. Ονειρευόμαστε να πάμε στους τελικούς, γιατί όχι; Όλοι θέλουν να βρεθούν εκεί και εμείς θα πρέπει να το κάνουμε πραγματικότητα”.