Pic FIBA

Η γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ προχώρησε σε καταγγελία για ρατσιστική επίθεση στους παίκτες της Εθνικής Γαλλίας από τους οπαδούς της Κροατίας, στον χθεσινό (21/2) αγώνα που έγινε στο Ζαντάρ, για τα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Η Γαλλία επικράτησε με 83-80 και άφησε εκτός EuroBasket την Κροατία, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Κάποιοι Γάλλοι διεθνείς, μεταξύ των οποίων οι Γιοάν Μακουντού και Αμίν Νουά, δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις και η γαλλική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι θα μεταφέρει το γεγονός στη FIBA:

“Μετά τις ρατσιστικές προσβολές που υπέστησαν αρκετοί παίκτες της γαλλικής ομάδας στην πόλη Ζαντάρ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κροατία, η FFBB θα στείλει επιστολή στη FIBA για να καταδικάσει αυτές τις απαράδεκτες πράξεις. Δίνουμε την αμέριστη συμπαράστασή στους παίκτες μας και είμαστε σοκαρισμένοι από αυτές τις προσβολές”. 

Σύμφωνα με την Equipe, ακούστηκαν κραυγές μαϊμούς στη διάρκεια του αγώνα!