Για την συνεργασία του με την Εθνική Κωφών μίλησε ο Βασίλης Γεραγωτέλλης στο web radio της ΕΟΚ.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωφών που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (13-24 Ιουνίου), ο Βασίλης Γεραγωτέλλης εξήγησε γιατί ανέλαβε την Eθνική ανδρών σε αυτή τη διοργάνωση.

“Ένας λόγος είναι γιατί κι εγώ έτυχε να έχω ένα πρόβλημα ακοής πολύ σημαντικό, το οποίο δε με εμπόδισε να κάνω αυτά που ήθελα. Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να βοηθήσω ανθρώπους με ανάλογη δυσκολία. Τώρα έτυχε αυτή η ευκαιρία και νομίζω ότι ήταν και λίγο γραφτό μου να αναλάβω την εθνική κωφών”, είπε ο έμπειρος προπονητής και συνέχισε: “Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στην οκτάδα. Παίζουμε με τη Βενεζουέλα και την Αυστραλία. Υπήρχε στον όμιλό μας και η Κίνα, η οποία πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι δε θα κατέβει στη διοργάνωση. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο”.

Ο επί σειρά ετών άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ παραδέχθηκε πως: “Η αλήθεια είναι ότι η προβολή δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Εδώ γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά δε μπορώ να πω κάτι κακό και γι’ αυτό, γιατί κι εγώ παρακολουθούσα την πορεία των εθνικών ομάδων, αλλά δε γνώριζα όλο αυτό που γίνεται. Η προβολή δεν είναι τόσο μεγάλη. Νομίζω ότι χρειάζονται μια προβολή όλες αυτές οι ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να έχουν και ίσα δικαιώματα και ίδια πρόσβαση στον αθλητισμό και σε άλλους τομείς όπως έχουμε εμείς οι υπόλοιποι”.