Τρίτος σε λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα σε όλο το ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο

Το γεγονός ότι πρόκειται για τον ηγέτη των Μπακς, δεν το αμφισβητεί κανείς. Ο All Star Γιάννης Αντετοκούνμπο όμως, συμπεριλαμβάνεται όχι απλώς στους καλύτερους παίκτες της λίγκας, αλλά στους… αναντικατάστατους. Σε αυτούς που ξεκουράζονται λιγότερο από τους υπόλοιπους καθώς είναι αναγκαίοι στις ομάδες τους.

Μέχρι τις 29 Μαρτίου και λίγους ακόμη αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, ο Γιάννης είναι τρίτος σε χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα, με 36,98 λεπτά ανά αγώνα. Απέχει απειροελάχιστα από τους δύο πρώτους της λίστας, Τζίμι Μπάτλερ και ΛεΜπρόν Τζέιμς, με τον πρώτο μάλιστα, να έχει “αποχαιρετήσει” λόγω τραυματισμού εδώ και αρκετές μέρες κι ενώ είναι αμφίβολο εάν θα προλάβει το τέλος της χρονιάς.

Ο Γιάννης μάλιστα ήταν πρώτος στη σχετική λίστα μέχρι τον Ιανουάριο αφού αγωνιζόταν για 37,9 λεπτά ανά αγώνα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτή τη στατιστική κατηγορία είναι πως πέμπτος στη λίστα με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα φέτος στο ΝΒΑ είναι ένας συμπαίκτης του Γιάννη στους Μπακς, ο Κρις Μίντλετον που αγωνίζεται για 36,49 λεπτά ανά αγώνα! Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα δύο στοιχεία επιβεβαιώνουν το σχετικά μικρό βάθος πάγκου που έχει στη διάθεσή του ο Τζέισον Κιντ στο Μιλγουόκι.

Ενδιαφέρον όμως έχει να ρίξουμε και μια ματιά στις επιμέρους ενότητες του πως κατανέμεται ο χρόνος συμμετοχής του Γιάννη.

Διότι παίζει ελαφρώς περισσότερο στους εντός έδρας αγώνες με 37,1 λεπτά, έναντι 36,8 ανά ματς, στους εκτός έδρας αγώνες.

Παραπάνω παίζει και στους αγώνες που χάνει το Μιλγουόκι αφού στις 33 ήττες των Μπακς παίζει ανά αγώνα σε 37,1 λεπτά και στις 36 νίκες των Μπακς αγωνίζεται 36,9 λεπτά!

Τον ψηλότερο μέσο όρο συμμετοχής τον είχε στους αγώνες που έδωσε τον Δεκέμβριο του 2017 με 39,3 λεπτά ανά αγώνα, ενώ εντυπωσιακό είναι και το 37,7 λεπτά ανά αγώνα σε ματς με μηδέν μέρες ξεκούρασης, ενώ έχει αγωνιστεί δηλαδή και το προηγούμενο βράδυ!

 

Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

  1. Τζίμι Μπάτλερ Μινεσότα                        37,08
  2. ΛεΜπρον Τζέιμς Κλίβελαντ                    37,07
  3. Γιάννης Αντετοκούνμπο Μιλγουόκι         36,98
  4. Ντάμιαν Λίλαρντ           Πόρτλαντ          36,59
  5. Κρις Μίντλετον Μιλγουόκι                      36,49