3x3

Ο Γιώργος Αρνόκουρος και η Νεφέλη Στούπα, που συμμετείχαν στις Εθνικές 3x3 ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, οι οποίες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο τουρνουά 3xNations League U23, μίλησαν στο Web Radio της EOK.

Ο Γιώργος Αρνόκουρος μίλησε:

Για τη χημεία της ομάδας: «Επειδή χτίζεται με την προπόνηση, γιατί είναι πάρα πολύ διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, προσπαθούμε να βρίσκουμε χημεία μέσα από προπόνηση, γιατί είναι τελείως διαφορετικό κομμάτι το να συνεργάζεσαι με 4 άτομα απ’ ό,τι με 12. Μέρα με τη μέρα βελτιώνεσαι και βρίσκεις τους αυτοματισμούς που θα πρέπει να βρεις γι’ αυτό το παιχνίδι».

Για τον κόουτς, Άγγελο Τσαγκαράκη: «Ο κόουτς είναι πάρα πολύ καλός, η μεταδοτικότητα που ‘χει απέναντί μας είναι τρομερή και άμα δεν το βιώσεις δεν το καταλαβαίνεις. Ήταν πολύ ταλαντούχος παίκτης στο 3×3 και μας το περνάει με το δικό του τρόπο. Είναι πολύ ξεχωριστό για κάθε αθλητή που έχει την τύχη να συνεργάζεται μαζί του να το βιώσει».

Για τη συμβουλή που του έχει μείνει απ’ τον κόουτς: «Αυτό που μου ‘χει μείνει απ’ τον κόουτς είναι η ενθάρρυνσή του προς το μέρος μας και αυτό που μας λέει συνέχεια, ότι έχουμε αυτήν την ελληνική καρδιά που δεν την έχει κανείς, το να ‘μαστε πάντα μαζί, να ενθαρρύνουμε την κάθε στιγμή το συμπαίκτη μας και να λέμε ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά θα το «χτίσουμε» όλο μαζί. Δε σε αφήνει να περάσεις στο μυαλό σου ότι δε θα πάει κάτι καλά, αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε αθλητή».

Για το τουρνουά Nations League U23 στο Τελ Αβίβ: «Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία, πιστεύω πήγαμε καλά. Είχαμε την ατυχία δυστυχώς να τραυματιστεί στο παιχνίδι με το Ισραήλ ο Φώτης Καπρής και δε μπόρεσε να συνεχίσει, ενώ το ήθελε πάρα πολύ. Στα επόμενα παιχνίδια παίξαμε 3 άτομα, κάτι πολύ δύσκολο για όλους, διότι δεν είχαμε ανάσες. Η δυσκολία ήταν αυτή, αλλά κατά τ’ άλλα δώσαμε ό,τι είχαμε για να κάνουμε το καλύτερο για το εθνόσημο».

Η Νεφέλη Στούπα είπε:

Για το πώς είναι η εμπειρία του να παίζεις 3x3: «Είναι μια εμπειρία πολύ μοναδική, κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό απ’ το 5×5. Συνδυάζει πάρα πολλά στοιχεία του 5×5, βγάζει κι ένα παρεΐστικο vibe, σαν εμπειρία είναι κάτι πιο ξεχωριστό. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι κομμάτι αυτού».

Για τo σημείο «κλειδί» στο 3x3: «Είναι διαφορετικό από άποψη κανονισμών, αλλά και παικτικά, παίζεις πιο ελεύθερα, πρέπει να έχεις χημεία με τον συμπαίκτη σου. Αν δεν έχεις χημεία, αν δεν έχεις συνεργαστεί, αν δεν ξέρεις ουσιαστικά την επόμενη κίνηση του συμπαίκτη σου, δε μπορεί να δημιουργήσεις κάτι όμορφο και εκ του αποτελέσματος θα φανεί κι αυτό. Το βασικό συστατικό είναι να υπάρχει χημεία, να έχεις δουλέψει, να είσαι και εντός και εκτός του γηπέδου πολύ «δεμένος» με τους συμπαίκτες σου».

Για τον κόουτς, Άγγελο Τσαγκαράκη: «Ο κόουτς είναι εξαιρετικός, πέρα απ’ την εμπειρία και το ταλέντο που έχει σ’ αυτό, έχει το ταλέντο επίσης να το μεταδίδει και να το μεταφέρει στους παίκτες που προπονεί. Στην προπόνηση σε βάζει σ’ ένα πολύ ωραίο κλίμα απ’ τη στιγμή που αρχίζει μέχρι τη στιγμή που τελειώνει. Όσο ιδρώνουμε εμείς, τόσο ιδρώνει και ο κόουτς στην προπόνηση. Είναι ασταμάτητος, είναι εξαιρετικός, είναι πολύ δίπλα μας, ό,τι χρειαστούμε το συζητάμε μαζί του».

Για τη συμβουλή που της έχει μείνει απ’ τον κόουτς: «Μας λέει να είμαστε πάντα μαζί όλοι μαζί, δηλαδή ό,τι γίνει να είμαστε ομάδα. Πρέπει πάντα να προχωράμε, να κάνουμε ένα «βήμα» παραπάνω. Δεν πρέπει να χειροτερεύουμε, πρέπει να βελτιωνόμαστε έστω και ελάχιστα».

Για το τουρνουά Nations League U23 στο Τελ Αβίβ: «Ήταν πολύ ξεχωριστή, πολύ ωραία εμπειρία. Επειδή είχαμε πάει και πέρυσι σε Nations League στη Ρουμανία, δεν είχαμε πάρει καμία νίκη. Φέτος ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, ξεκινήσαμε με κάποιες ήττες, στη συνέχεια εξελιχθήκαμε και κάναμε 2/3. Παίζαμε πιο μαζί, πιο καλά, δημιουργούσαμε η μία για την άλλη, έβαλε και η Αγγελική η Τζανετάτου ένα μπάζερ μπίτερ. Ήμασταν μια παρέα, το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ».