Ίκαρος

Δεν τα παρατάει ο Ίκαρος παρά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που δικαιώνει τον Α.Ο. Δάφνης, λίγες ημέρες πριν από τα μπαράζ κατάταξης για τον Νότιο Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ομάδα της Καλλιθέας θα προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασης.

Αναλυτικά:

“Από τα στοιχεία της υπ’ αριθ. 73/2022 αποφάσεως του Α.Σ.Ε.Α.Δ., των οποίων το Σωματείο μας έλαβε γνώση, θεωρούμε ότι η εν λόγω απόφαση είναι λανθασμένη και απαράδεκτη καθώς είναι αντίθετη στην διαμορφωμένη ήδη νομολογία του Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την οποία γίνεται δεκτό ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 124 του ν. 2725/1999, το Α.Σ.Ε.Α.Δ. είναι αρμόδιο για την εκδίκαση των προσφυγών, μεταξύ άλλων, και κατά αποφάσεων των οργάνων των αθλητικών ομοσπονδιών που προβλέπονται από το καταστατικό τους, εφόσον οι αποφάσεις αυτές δεν χρήζουν επικύρωσης από τα διοικητικά τους συμβούλια (οριστικές αποφάσεις) και αφορούν, μεταξύ άλλων, την βαθμολογική ή την αγωνιστική θέση των αθλητικών σωματείων, όπως είναι εν προκειμένω και η προσβαλλόμενη απόφαση.

Εξάλλου, το γεγονός ότι με τον Κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. προβλέπεται και δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο εκδίκασης των ενστάσεων κακής εφαρμογής των Κανονισμών Παιδιάς, δεν αναιρεί την αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Α.Δ., όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 2725/1999, το οποίο λειτουργεί στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως δευτεροβάθμιο πειθαρχικό και δικαιοδοτικό όργανο (βλ. ad hoc την υπ’ αριθ. 40/23-6-2021 απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ).

Εκ του λόγου αυτού είναι επιβεβλημένο να καταθέσουμε αίτηση ανακλήσεως της ανωτέρω αποφάσεως, θεωρώντας ότι με την διαδικασία αυτή θα ανακληθεί η προφανώς εσφαλμένη απόφαση, η οποία θέτει για πρώτη φορά νέα δεδομένα στις αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Α.Δ., παρεκκλίνοντας από την μέχρι σήμερα νομολογία του και δημιουργώντας έτσι ανασφάλεια δικαίου”.

ΠροηγούμενοΠεριστέρι: Την Πέμπτη η παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη
ΕπόμενοΑντετοκούνμπο: “Το “Rise” είναι μία ταινία για τις θυσίες των γονιών μας” (vids)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.