Η συνεργάτιδα του Πέτρου Πρέκα, Δήμητρα Καλέντζου και η Αντιγόνη Χαιριστανίδου μίλησαν για την πρεμιέρα της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ.

Άπαντες στις τάξεις της Εθνικής Γυναικών μετρούν τις ώρες για το Ευρωμπάσκετ που αρχίζει την Τετάρτη (18/6) στο ΣΕΦ με την αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία (20:30).

«Η ομάδα είναι πανέτοιμη, τα συναισθήματα είναι πολλά κι ανάμεικτα, αλλά επικρατεί αυτό της μεγάλης προσμονής. Απομένουν λίγες ώρες πλέον και νομίζω πως είναι όλα έτοιμα για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που έχουμε την τύχη να ζήσουμε στην Ελλάδα», δήλωσε η συνεργάτιδα του Πέτρου Πρέκα, Δήμητρα Καλέντζου μετά το πέρας της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης.

«Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις σε όλα τα μεγάλα τουρνουά. Εμάς το μόνο που μπορεί να μας εκπλήξει είναι να μην εμφανιστούμε σωματικά και πνευματικά, αλλά έχουμε δουλέψει πάρα πολύ γι’ αυτό. Νομίζω πως θα είμαστε πανέτοιμες», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Υπάρχει και δημιουργικό άγχος, αλλά και ενθουσιασμός. Θέλω να πιστεύω, με αυτά που ακούμε, ότι θα ζήσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για το μπάσκετ Γυναικών στην Ελλάδα με την παρουσία του κόσμου. Όλος ο κόσμος θα δώσει ώθηση στην ομάδα και πιστεύω πως δεν θα μας βαρύνει».

Πρώτη αντίπαλος η Ελβετία, που εμφανίζεται σε Ευρωμπάσκετ στην τελική φάση για πρώτη φορά μετά από 69 χρόνια:

«Η Ελβετία έχει να λάβει μέρος σε Ευρωμπάσκετ πάρα πολλά χρόνια, γι’ αυτούς είναι μια πολύ σπουδαία στιγμή και φαίνεται από το πώς το ζουν. Εμείς έχουμε δώσει την δέουσα προσοχή, δεν υποτιμάμε την Ελβετία και έχουμε προετοιμαστεί όπως κάνουμε για κάθε αντίπαλο. Για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις», ανέφερε.

Έχοντας η ίδια γράφει πολλά χιλιόμετρα με το εθνόσημο, η Δήμητρα Καλέντζου ανυπομονεί να ζήσει αυτή τη μεγάλη στιγμή:

«Δεν ζηλεύω, αν και θα ήθελα να παίζω κι εγώ. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα το ζήσω από τον πάγκο. Πρωταγωνίστριες αυτή τη στιγμή είναι τα κορίτσια, εμείς είμαστε εδώ απλά για να τις υποστηρίζουμε και θα το ζήσουμε όλοι μαζί τους», τόνισε.

Χαιριστανίδου: «Δεν το έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει»

Η Αντιγόνη Χαιριστανίδου δεν κρύβει την προσμονή που υπάρχει σε όλες τις παίκτριες της Εθνικής ομάδας για το μεγάλο ραντεβού.

«Το χαμόγελο στα πρόσωπά μας τα λέει όλα. Περιμένουμε πώς και πώς. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πως γίνεται το Ευρωμπάσκετ στη χώρα μας και μάλιστα ακούμε πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Αυτό κι αν το περιμένουμε πώς και πώς. Νιώθουμε μια απίστευτη χαρά, προσμονή, θέλουμε πολύ να περάσουν οι ώρες και να μπούμε στο γήπεδο», τόνισε η διεθνής φόργουορντ.

Αναφερόμενη στην Ελβετία, είπε:

«Όλες οι ομάδες για να έχουν φτάσει στο Ευρωμπάσκετ είναι καλές. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν παγίδες και έχουν εκπλήξεις, αλλά θεωρώ πως είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένες. Δεν υποτιμάμε την Ελβετία και θα μπούμε στο γήπεδο για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που συνιστά για όλο το μπάσκετ Γυναικών η προσεχής διοργάνωση:

«Το Ευρωμπάσκετ αυτό μπορεί να γίνει έμπνευση για όλα τα μικρά κορίτσια, αλλά γενικά για όλα τα παιδιά που θα έρθουν στο γήπεδο και θα δουν μπάσκετ Γυναικών σε τέτοιο επίπεδο. Θεωρώ πως αυτή η διοργάνωση στη χώρα μας μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στο μπάσκετ Γυναικών και να φέρει πολλά παιδιά, ειδικά κορίτσια, στο άθλημα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Το πλήρες πρόγραμμα μεταδόσεων σε Novasports και ΕΡΤ

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Το πλήρες πρόγραμμα της Εθνικής και της διοργάνωσης