Καράμπελας Νικολαΐδης
Καράμπελας-Νικολαΐδης

Η Εθνική Νέων Ανδρών βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και πλέον απέχει μία ανάσα από το τζάμπολ του δικού της European Challenger.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Ζώης Καράμπελας είναι από τους «μαέστρους» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για αυτήν την διαφορετική κατάσταση με την οποία διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους εξαιτίας της πανδημίας και η οποία τους στερεί τη συμμετοχή σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά και το περσινό καλοκαίρι.

Α.Ν.: «Η Εθνική Ομάδα είναι ύψιστη τιμή για κάθε παίκτη. Προσωπικά μπορώ να πω μου είχε λείψει που βιώσαμε ένα χρόνο χωρίς εθνικές ομάδες και που δεν είχαμε βρεθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρυσι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

Ζ.Κ.: «Είναι τιμή για όλους τους παίκτες να αγωνίζονται με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας! Ανυπομονούσαμε είναι η αλήθεια να παίξουμε ξανά για τη χώρα μας, αφού η πανδημία μας άφησε εκτός παρκέ το προηγούμενο καλοκαίρι».

Οι γενιές αυτές, ανεξάρτητα σε ποια από τις «μικρές» εθνικές ομάδες αγωνίζονται, ουσιαστικά «χάνουν» δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, δύο ευκαιρίες για μία διάκριση ίσως. Πέρυσι, εξαιτίας του κορονοϊού δεν έγινε καμία διοργάνωση, ενώ φέτος οι αγώνες γίνονται με τη μορφή των European Challengers.

A.N.: «Το νέο σύστημα για τη φετινή σεζόν, το οποίο έγινε, το κατανοούμε αναγκαστικά λόγω COVID 19, δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει και τόσο, γιατί απλά θα ήθελα να ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αν το επέτρεπαν οι συνθήκες. Πιστεύω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Ζ.Κ.: «Το Εuropean Challenger είναι ένα τουρνουά που θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε και να επανέλθουμε. Σίγουρα μέσα μας νιώθουμε λίγο αδικημένοι που δεν είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να έχουμε την ευκαιρία έστω να διεκδικήσουμε μια διάκριση, να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό. Από την άλλη είμαστε ευγνώμονες που έχουμε το ίδιο κίνητρο και για το τουρνουά στο οποίο θα αγωνιστούμε εδώ στη χώρα μας».

Οι δύο νεαροί διεθνείς συμφωνούν πως στα θετικά είναι και η επανασύνδεση με τους συνοδοιπόρους τους στις «μικρές» εθνικές ομάδες και στα κλιμάκια.

Α.Ν.: «Είναι κάτι πολύ ωραίο που τους ξαναβρίσκουμε και σίγουρα αυτές οι συναντήσεις κάνουν τα καλοκαίρια αυτά ακόμη πιο ευχάριστα».

Ζ.Κ. «Είμαστε όλοι μαζί, έχουμε περάσει με όλα τα παιδιά από αρκετές «μικρές» εθνικές ομάδες μαζί, έχουμε ζήσει πολύ ωραίες στιγμές! Το καλό είναι για όλους μας πως κάθε φορά που ξαναβρισκόμαστε είμαστε μια παρέα».

Ευρωπαϊκός τίτλος δεν υπάρχει προς διεκδίκηση. Αυτό δεν σημαίνει πως η Εθνική Νέων Ανδρών δεν θα προσπαθήσει να πατήσει κι αυτή τη φορά στο υψηλότερο δυνατό σκαλί. Νικολαϊδης και Καράμπελας είναι ξεκάθαροι.

Α.Ν.: «Ο στόχος είναι να κατακτήσουμε το τουρνουά. Να βγούμε πρώτοι. Κι αυτό γιατί πιστεύω πως η Εθνική Ελλάδας σε κάθε ηλικία, από την Ανδρών ως την πιο μικρή ηλικιακά, πρέπει να στοχεύει μόνο στην κορυφή».

Ζ.Κ.: «Ο στόχος μας γι’ αυτό το τουρνουά είναι να μπορέσουμε να είμαστε όσο το περισσότερο ανταγωνιστικοί γίνεται και να δώσουμε το 1000% του εαυτού μας σε κάθε φάση του παιχνιδιού».

Όλη η προσπάθεια, όλη η επιθυμία για διάκριση θα γίνει σε ελληνικό έδαφος. Το Ηράκλειο φιλοξενεί ένα ακόμη ευρωπαϊκό ραντεβού και είναι σημαντικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Α.Ν.:  «Είναι πολύ όμορφο που η επιστροφή στην Εθνική Ομάδα γίνεται στην Κρήτη. Αν και ξέρουμε πως δεν θα έχει πολύ κόσμο, ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας, ελπίζουμε όσοι έρθουν να απολαύσουν τα παιχνίδια, να μας στηρίξουν και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους μαζί μας στο γήπεδο».

Ζ.Κ. «Είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς και για την προσπάθεια που κάνουμε, το γεγονός ότι το τουρνουά αυτό διεξάγεται στην Κρήτη. Είναι σημαντικό να νιώσουμε πως έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και σίγουρα θα παίξουμε και γι’ αυτούς, για όσους είναι κοντά μας και μας στηρίζουν».