Καραποστόλου Ηρακλής

Το μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ηρακλή, Σωτήρης Καραποστόλου αναλύει την πολωνική Τρεφλ Σόποτ, την οποία θα αντιμετωπίσουν αύριο (1/10, 19:00) οι “κυανόλευκοι”, σε ένα παιχνίδι με τον χαρακτήρα “τελικού”, για την πρόκριση στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Ο Λαρισαίος προπονητής επεσήμανε για την πολωνική ομάδα: “Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με την πολωνική Trefl Sopot, που θα κρίνει ποια ομάδα θα μπει στους ομίλους του FIBA Europe Cup. Μια ομάδα αρκετά σκληρή, που παίζει στην άμυνά της πολλές φορές, στο όριο του φάουλ. Διαθέτει μια αρκετά καλή πεντάδα Αμερικανών παικτών, με τους Franke, Young και Sharma να ξεχωρίζουν.

Ο πρώτος είναι ένα αθλητικό guard, με έφεση στο τρίποντο, αλλά και στον αιφνιδιασμό, πολύ καλός στο pick and roll, τόσο στην εκτέλεση όσο και στη δημιουργία. Ο Young από τη μεριά του, είναι ένας point guard, που μπορεί να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Θα παίξει για την ομάδα και όποτε χρειαστεί θα δείξει την εκτελεστική του δεινότητα. Έχει παίξει στο παρελθόν (σεζόν 2015-2016) στο Λαύριο κι αυτό σημαίνει ότι είναι γνώστης της ελληνικής κουλτούρας και του ελληνικού τρόπου παιχνιδιού.

Τέλος, ο Sharma, ένα μακρύ παιδί, με μεγάλο άνοιγμα χεριών, είναι πάρα πολύ καλός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, προσπαθώντας πολύ συχνά να αλλοιώσει τα σουτ των αντιπάλων. Δεν διαθέτει παιχνίδι, με πλάτη στο καλάθι κι αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματά του. 

Οι άλλοι δύο Αμερικανοί (Moten-Davis), είναι δύο αθλητικά “τεσσάρια”, με μεγάλη έφεση, τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό ριμπάουντ της ομάδας. Είναι παίκτες, που παίζουν, με μεγάλη ενέργεια και κρατάνε ψηλά το ομαδικό πνεύμα της ομάδας. 

Οι τέσσερις Πολωνοί παίκτες (Szlachetka, Kolenda, Gruszecki, Leonczyk), που συμπληρώνουν ουσιαστικά το ρόστερ, είναι αρκετά σκληρά παιδιά, παίζουν με μεγάλη αίσθηση της ομαδικής ευημερίας, αλλά υστερούν σε ταλέντο, φαντασία και εκτελεστική δεινότητα”.